Holivud za ugrožene u poplavama skupio 90.000 dolara za dva sata

Holivudske zvezde Denis Kvejd, Kristijan Bejl, Lolita Davidovič, Ketrin Zita Džons, Pirs Brosnan i mnogi drugi prikupili su za nepuna dva sata 90.000 dolara pomoći za ugrožene u poplavama u Srbiji i BiH.

Humanitarna organizacija Unitas Fond organizovala je krajem juna akciju prikupljanja pomoći Balkanu.

Organizatori akcije bili su reditelj Gaga Antonijević, njegova supruga Kristina Esel, koja je predsednica južnokalifornijskog udruženja lidera u filantropiji, producentkinja Anđelka Vlaisavljević i biznismen Mo Stojnović, saopšteno je iz Unitas Fonda.

U akciji su učestvovali Kvejd i Bejl sa suprugama, Lolita Davidovič, Brosnan, filmski agent Čarli Feraro, Katarina Oksenberg, režiser Ron Selton, predsednik Relativiti medije Taker Tuli, producenti Bil Mekdonald, Džordž Lasku, Markus Morton, Erik Mičel, Nik Zuvic, Prašant Ša, Keli i Beri Kvort, Piter Grejvis, pisci Lindzi Marakota i Denis Manuel, direktorka Zlatnih globusa Santal Dinaž, Marija Karan sa suprugom Džoelom Lubinom, Maja Mandžuka i Filip Živojinović.

Tu su bili i košarkaši Marko Jarić i Saša Vujačić, kao i veći broj uglednih ljudi sa naših prostora, navodi se u saopštenju i dodaje da je za nepuna dva sata prikupljeno 90.000 dolara.

Filmskom i sportskom kremu Holivuda pridružio se i Kevin de Leon, predsednik Senata države Kalifornije, koji se obratio prisutnima i pozvao sve da pomognu Balkanu.