Hrvatica osvaja svet: Njen izum će oduševiti SVAKOG ŽENSKOG VOZAČA, a može da se kupi i u Srbiji

žena vozi
pixabay.com

Hrvatica Anđelka Toto-Ormuž je svojim proizvodom osvojila ceo svet!

 

Žene imaju isti problem, potpetica desne cipele će se, vremenom ili odmah, na tepihu punom kamenčića i peska oguliti, zbog čega ženski vozači često odustaju od vožnje u novim cipelama.

Rešenje je pronašla Anđelka, koja se bavi odnosima sa javnošću, i koja do pre nekoliko godina sa dizajnom nije imala nikakve veze.

Naprosto zato što je želela da zaštititi svoje cipele u vožnji, sa brojnim stručnjacima je osmislila “na5u” – vrlo jednostavan “štitnik za žensku potpeticu” koji se brzo stavlja na petu desne cipele, a napravljen je od posebne plastike, a sa unutrašnje strane od kože.

Iako na tržištu samo nešto više od godinu dana, već je prepoznat i u svetu pa ga je, po ceni od 79 kuna, moguće kupiti u 60-ak trgovina u Hrvatskoj, odnosno za 9,90 evra i u Nemačkoj i Italiji, Holandiji, Poljskoj, Letonija, BiH, Srbiji i Makedoniji.

U inostranstvu se naziva “4shu”, koji bi uskoro mogao i preko okena, u SAD, gde je zaštićen proizvod, baš kao i na evropskom tržištu, piše Novi list.

– Ideja je došla potpuno spontano, nakon što sam shvatila da su sve moje cipele na petama oštećene u vožnji, a nisam uspela da nađem adekvatno rešenje na tržištu. Tada sam odlučila da ga sama pronađem, naivno verujući da će biti osmišljeno za 15 do 20 dana. A eto, potrajalo je dve godine, u tom razdoblju prerastavši u pravi projekt u čiji su razvoj bile uključene 42 osobe, od inženjera i tehnologa, preko lekara do pravnika, dizajnera – objašnjava Anđelka.

Ova mlada pronalazačica dodaje da, budući da se njen patent koristi u automobilu, ne sme ni na koji način da ugrozi sigurnost u vožnji i da su ti parametri naročito uzeti u obzir.loading...