Humani penzioner: Dekica poklonio 100.000 dinara ugroženima od poplava

Posle penzionera iz Berana koji je ugroženima u Srbiji poklonio 500 evra, i penzioner iz Leskovca Aleksandar Stojanović (96) poklonio je 100.000 dinara za postradale od poplava.

On objašnjava da nije dugo razmišljao da pokloni ušteđevinu, kada je video kakva je nevolja snašla građane nekoliko opština.

– Gledao sam kako spasavaju narod. Ono je bilo strašno ali i za pohvalu. Ja sam doneo odluku sam, nikog nisam pitao, nisam se dogovarao i dao sam 100.000 dinara. Od srca sam dao. Da sam mogao više dao bi mnogo više – rekao je Aca Stojanović.

Deda Aca je godinama bio zanatlija i uvek je pomagao ako zatreba. Još uvek se dobro seća kako je bilo 1963. godine kada je jak zemljotres porušio Skoplje.

– I tada sam otišao u opštinu i odmah uplatio 20.000 dinara. Pored toga , imao sam i novi “fijat milicento” i predsedniku opštine sam rekao da dajem i automobil da ga koriste za prevoz povređenih i za dopremu lekova i hrane – priseća se deda Aca.

Stojanović je pozvao sve kolege, penzionere koji imaju penzije veće od 50.000 dinara da pomognu poplavljenima.

– Penzija od 50.000 je velika i ne treba penzioneru bas sve to da potroši. Može svako od nas koji imamo tako velike penzije da odvoji i za one koji su izgubili kuće i imanja – poručuje Stojanović.

Aleksanadar Stojanović je ubeđen da će i kada prevali stotu, nastaviti sa humanitarnim radom.