IMA NEŠTO VREDNO U PAKLICI CIGARETA: Bacate kutije, a u njima se krije MALO BOGATSTVO

Pušenje Cigarete
Pixabay.com

Nažalost, malo ko danas ima tu snagu da prestane da puši, a što je još gore, prestaje zbog novca koji su nenormalno dali na ovaj porok.

 

Pušači nisu ni svesni koliko vredi jedna paklica cigareta, tačnije zlatne i srebrne folije koje ublažu njenu unutrašnjost.

Taj rudnik bogatstva je otkrila čistačica Ž. M. (64), kad joj je prijateljica rekla da njena ćerka skuplja folije iz paklica i prodaje ih za preko 100 evra po kilogramu.

– U Kragujevcu se za kilogram folije može dobiti 160 eura ili više, u zavisnosti koliko skupiš. A čula sam da u Beogradu, negde kod autobuske stanice, za tu količinu možeš da dobiješ i 500 evra. Za sad imam oko 300 grama, ali neću da ih prodajem dok ne skupim makar kilogram folija – kaže ona.

Ali, to i nije baš tako lako kao što zvuči, jer je za kilogram folije potrebno skupiti oko 1.000 paklica cigareta. I to ne bilo kojih.

– Tvrda folija je za bacanje, skupljam samo onu mekanu, tanku. Pošto čistim po raznim lokalima, firmama i klubovima, uspem da uzmem 25 do 30 paklica nedeljno, a nekad i više, zavisi od posla.

Trgovina ovim sekundarnim sirovinama bez sumnje postoji i veoma je razvijena, a dokaz tome su brojne Fejsbuk stranice i forumi, posvećeni prodaji i otkupu folije od cigareta.loading...