Ispovest bivšeg ličnog asistenta slavnih: Nabavljamo drogu, poslovnu pratnju, peremo veš

Rijana
Beta

Mislite da je biti asistent neke velike zvezde glamurozan posao, pun uzbudljivih ličnosti, zadataka i situacija? Oni koji su taj posao radili, ne bi se složili sa vama.

 

Sajt Independent prenosi deo knjige „Stars, Cars and Crystal Meth“ autora Jacka Sutherlanda, koji je nekada radio kao lični asistent velikih holivudskih zvezda.

“Dizač, tegljač, torbar, makro i kutija za pilule u ljudskom obliku. Ne stavljaju to u opis posla.

Posao ličnih asistenata nekih zvezda sastojao se i u tome da treba da kupe drogu, da je drže kod sebe, i da obrišu noseve slavnih koji izlaze iz toaleta, sa praškasto-belim krugom oko nozdrva.Drugi su morali da organizuju „poslovnu pratnju“ i ubrizgaju B-kompleks u neke od uglednijih zadnjica u šoubiznisu.

DVE REČI koje odmah morate da izbacite, jer su UBICE IDEJA

Poznate ličnosti uglavnom imaju doktore u svakom gradu gde borave. Tamo gde su pritisak je neverovatan. Pilule su spajalice života slavnih. Lični asistent će ih uglavnom imati kod sebe.

Pogledajte posmrtni izveštaj o Elvisu Prisliju. Toliko pilula u njegovom želucu. Lekar ih je prepisao, a ko je upravljao njima? Lični asistent, rekao bih.

A tu su i “domaće” stvari. Pranje veša posebnim sapunom u kupatilima (room service, čak i onaj sa pet zvezdica, nije dovoljno brz za one koji tu prespavaju jednu noć), kada umirete za tih nekoliko sati spavanja pre nego što rano ustanete.

Moj sveznajući otac rekao mi je da Rimljani nisu imali reč za „ne“. Nemaju ih ni zvezde. Ne poznajete ih i zasigurno im nikada nemojte reći „ne“.

Oni su smrtno uplašeni ako čuju tu kratku malu reč kada traže nešto potpuno nečuveno. To je test za njih. „Ne“ bi značilo a) nisu sasvim stigli do samog vrha klizavog stuba uspeha, b) na putu su ka dole.

Kada Beyonce, ili ko god, zahteva da, pre nego što ona ili on stigne, soba za garderobu bude prefarbana u roze (“ne, zaustavi, boju jorgovana”) i orhideje sa podnožja Tibeta, on ili ona verovatno ne daje ni pet para na dekor. Oni žele dokaz da su svemoćni. Masteri univerzuma.

Posle posla nemate energije ni za šta? OVO JE UZROK, a rešenje je veoma jednostavno

Kada pogledate oko sebe, ko se održao na tom slavnom položaju? Jagger, Streisand, Clapton, Neil Young i nekoliko drugih. Nema mnogo ljudi koji ostare na vrhu. Kada svet prestane da uslišava njihove neverovatne želje, a njihov toalet papir pobeli, kao i kod svih ostalih, poznati znaju da je njihovih 5 minuta prošlo. Oni strahuju od toga više nego od smrti same. Tako da je poslednja stvar koju lični asistent može njemu ili njoj da kaže jeste „ne“.

Većinu vreme vi ste preplaćeni, dvonožni budilnik, čajnik, vratar, onaj koji pegla, onaj koji ide po cigarete. Momak za sve. I povremeni rešavalac problema – momenti koji čine da se osećate važnijim nego što zaista jeste.

Oni su umorni. Vi ste umorniji. U prirodi posla je da spavate manje od svog šefa – telefon koji nikad nije isključen tik je uz vaše uvo. Uvek ste u pripravnosti. Prvi ustajete, poslednji ležete. Prvi na ulazu, poslednji na izlazu. Za razliku od šefa, nikada ne možete da budete mrzovoljni.

I ne zaboravite da ponesete torbu.“