Izgledajte profesionalno i kada se topi asfalt – Evo kako da podnesete vrele dane u kancelariji

Ukoliko posao od vas ne zahteva da radno vreme provodite uz obalu mora, radni dan od 9 do 17h tokom letnjih meseci može da predstavlja pravi problem.

Kako da zadržite profesionalni izgled dok se asfalt topi na visokoj temperaturi najbolje znaju stilisti u državi u kojoj leto nikada ne prestaje – Havaji. Tokom vrelih letnjih dana zamenite uobičajene pantalone elegantnim suknjama laganih materijala i svetlim vazdušastim bluzama. Vodite računa o dužini – kada ispružite ruke pored tela suknja mora da bude ispod vrhova prstiju.

Vodite računa koliko kože ćete pokazati – napravite balans. Ukoliko izaberete suknju, najbolje bi bilo da je upratite sa bluzom nešto dužih rukava kako bi zadržali ravnotežu. Isto važi i u obrnutom smeru – ako izaberete dugačke pantalone u redu je obući bluzu kraćih rukava. U ovom slučaju preporučuje se da pokrijete ramena, a ukoliko se radi o majici tankih bretela odaberite lagani letnji sako.

Kako bi najbolje preživeli temperaturne razlike vrelog dana i hladne klimatizovane kancelarije preporučuje se slojevito oblačenje – izaberite majicu na bretele, preko koje ćete obući laganu bluzu kao idealan štit od klime.

Držite se tkanina koje dišu. Lagane lanene pantalone prigodnog kroja pravi su izbor i za vašu kožu i telesnu temperaturu, ali i za poslovni izgled.

Zapamtite da je dobar ukus uvek u modi. Ukoliko želite da se ophode prema vama kao profesionalcu, trebalo bi i da izgledate tako, čak i u vrelim letnjim danima.