IZVANREDNA PRILIKA ZA MLADE: Počinje novi ciklus STRUČNE PRAKSE, najviše šanse imaju studenti OVIH FAKULTETA!

poslovni ljudi
pixabay.com

Najviše mesta za praksu otvoreno je za studente Elektrotehničkog, Saobraćajnog i Mašinskog fakulteta.

 

Centar za razvoj karijere Univerziteta u Beogradu pozvao je danas studente da se prijave za program stručne prakse tokom 2018. godine, koji će se realizovati u javnim preduzećima, stručnim ustanovama i agencijama iz resora ministarstva Ministarstva gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Praksa će se obavljati u kompanijama Er Srbija, Aerodrom “Nikola Tesla” Beograd, Infrastrukura Železnice Srbije, Srbija Kargo i JAT Tehnika, kao i u Agenciji za bezbednost saobraćaja, Gradjevinskoj direkciji Srbije, Železnicama Srbije, Saobraćajnom institutu CIP, Upravi za utvrdjivanje sposobnosti brodova za plovidbu i Agenciji za upravljanje lukama.

Kako je precizirano u saopštenju, planirano je da se praksa za više od 300 studenata odvija u tri ciklusa tokom 2018. godine. Prvi ciklus počeće 5. februara, drugi će početi u julu, a treći u novembru 2018. godine.

Trajanje prakse biće odredjeno za svakog studenta u skladu sa zahtevima odgovarajućeg studijskog programa i u dogovoru sa supervizorima prakse iz preduzeća i ustanova koje učestvuju u programu.

Za praksu se mogu prijaviti i studenti Fakulteta organizacionih nauka, Pravnog, Gradjevinskog, Ekonomskog, Geografskog, Fakulteta bezbednosti, Arhitektonskog, Šumarskog, Fakulteta političkih nauka, Tehnološko-metalurškog, Poljoprivrednog, Rudarsko-geološkog, Hemijskog fakulteta i drugih.

Prijavljivanje za prvi ciklus stručne prakse traje do 22. januara 2018. godine, isključivo elektronskim putem na portalu www.studentskapraksa.com.

Stručna praksa u oblasti gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture realizuje se drugu godinu za redom i rezultat je saradnje Univerziteta u Beogradu i Ministarstva gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

U prethodnoj godini praksu je završilo više od 280 studenata.