Kako je japanski brend, preko Libije, došao u Srbiju i tu se odomaćio

Makita alati
Promo

Bilo da se popravkama po kući bavite iz hobija, ili vam je to profesionalno opredeljenje ukoliko se odlučite za Makita alate nećete pogrešiti, jer je u pitanju svetski lider u proizvodnji ručnih alata.

 

Makita vas nikada neće izneveriti, jer je to, između ostalog, i brend naširoko poznat u svetu. Međutim, kod kupovine Makita alata morate obratiti posebnu pažnju. Preporuka je kupovina originalnog alata jer na tržištu postoji veliki broj verodostojnih kopija čija je spoljašnjost slična originalnom setu, ali se unutrašnjost znatno razlikuje. Takođe, da ne zaboravimo, kako biste izbegli dodatan rizik, uvek kupujte alat kod kompanija koje imaju važeći ugovor o zastupanju.

U Srbiju, ali i druge zemlje SFRJ-a doneli su građevinci koji su 70-tih godina dvadesetog veka išli da rade u Libiju, Irak i Siriju. I dan-danas ti alati će Vam raditi bez greške, naravno, ukoliko ste bar malo vodili računa o njemu i održavali ga.

Makita asortiman je zaista širok, svakim danom je sve bogatiji i bogatiji. Tako se Makita koncern može pohvaliti da na godišnjem nivou proizvede 10 miliona alata, a da se u ovom trenutku u ponudi nalazi preko 1000 modela. U ponudi se nalazi veliki broj makta testera, makita šrafilica, makita testera i makita bušilica.

Kako se Makita menjala kroz istoriju?

Daleke 1915. godine Makitu je u japanskom gradu Nagoja, osnovao Mosaburo Makita. Prvobitno je plan bio da se krene sa proizvodnjom opreme za motore, osvetljenje i transformatore. Ubrzo, proizvodnja se proširila, pa su tako i prvi generatori izbačeni na tržište Sovjetskog saveza.

Sa izborom Jurija Gota za predsednika kreće revolucija u Makiti. Proizvodnja cveta, pa je ubrzo proizvedeno 1000 prenosnih mašina. Krajem šezdesetih godina prošlog veka na tržištu se pojavio bušilica na baterije 6500D. Za nju se smatra da je prvi električni alat za punjenje. Ubrzo, jedna za drugom izlaze i 6010 punjiva bušilica, pneumatski čekić AN 5000 i AC 6001 vazdušni kompresor.

Novoizabrani predsednik Makite Takeši Kato samo je nastavio gde su njegovi prethodnici stali, pa su počele da niči fabrike alata. Već 1997. godine, na tržište je izbačena bušilica 6213D. Svoju ekspanziju Makita je krunisala 2002. godine odkada kupcima na raspolaganju stoje i proizvodi njihovog drugog brenda- Maktec. 

Opet na tržište izlazi novi alat. U pitanjiu je bušilica TD130D, prva alatka sa litijum jonskom baterijom. Sa novoizabranim predsednikom, Munetoši Gotom, očekuje se novo unapređenje Makita brenda.

Makita alati u Srbiji

Najkvalitetniji alati sa akumulatorskim pogonom su, svakako, Makita alati. Kupci se već više od 100 godina odlučuju za Makitu, prvenstveno zbog njihovog odnosa cene i kvaliteta. Alati ovog svetskog proizvođača možemo naći u 8 država. Jedna od tih država je, svakako, i Srbija.

Makita alati isporuka i cena

Brend je veoma cenjen među profesionalnim i hobi majstorima, a isporuka Makita alata je dostupna i vrši se na teritoriji cele Srbije. U ponudi je veliki izbor alata, a za koji ćete se odlučiti zavisi od Vaših trenutnih preferencija.

Osim velikim izborom i kvalitetom, za Makitu možemo reći da poseduje i odličnu dostupnost rezervnih delova, pa tako u svakom trenutku možete nabaviti potencijalni deo koji Vam je potreban. Pri tome, ne zaboravite, da je garancija uključena u cenu.