Kakva je to TEORIJA TRI CILJA i na koji način može da vas ZAUVEK povede PUTEM USPEHA I IZOBILJA?

sah
Pixabay.com

Oprobajte teoriju koja će vam doneti uspeh. Organizacija je osnova svakog predanog rada, a mir i ambicija su nešto bez čega nema postizanja velikih ciljeva. Sajt ’Addicted2Success’ je objavio ovu zanimljivu teroriju Kolina Stovera.

 

Postavite tri životna cilja

Dakle postavite tri velika cilja koje želite da ispunite za života. Nešto što vam se čini jedinstvenim i večnim. Teško da ćete u životu biti dobri u postavljanju kratkoročnih zamisli ukoliko niste postavili nešto krucijalno u životu. Neka to bude nešto slično ovome:

Želim da budem srećan i da imam mentalnu i emocionalnu sposobnost da širim sreću na druge

Želim da imam dovoljno novca da moja deca i unuci imaju beskrajne mogućnosti u životu

Želim da mogu da radim samo ono što volim

Postavite tri desetogodišnja cilja

Postavite tri cilja koja imate nameru da obavite u narednih deset godina. Ovo takođe mogu biti velike ideje ali treba da budu malo opiprljivije i konkretnije. Na primer: Do tog datuma, za deset godina, želim da imam ____ platu. Ovi ciljevi će vas voditi u daljem životu.

Postavite tri godišnja cilja

Ovo je prvi korak ka tome da postavite decenijske ciljeve. Neka to bude nešto poput: Do kraja godine želim da imam ____ na računu. Ovo je dobra i prilagodljiva taktika zato što svake godine možete povećavati sumu, dok ne dođete do onih brojeva koje ste osmislili za desetogodišnji plan.

Postavite tri mesečna cilja

Nakon što postavite godišnje ciljeve, red je da postavite svoje ciljeve za jedan mesec. Ovo možete učiniti na dva načina, ili na oba istovremeno. Možete postaviti tri istovetna cilja koji će važiti za svaki mesec i koje ćete svakog meseca ponovo ispunjavati, ili možete svakoga meseca postavljati tri nova cilja za taj mesec. Negativna strana druge ideje jeste što ponekad možete postaviti veoma dobre ciljeve za jedan mesec i onda ih potpuno zaboraviti drugog meseca i zameniti za nešto novo. Možda je dobra ideja da kombinujete oba metoda.

Postavite tri nedeljna i tri dnevna cilja

Bilo bi lepo da svakog ponedeljka ujutru postavite tri nova cilja za svaku nedelju koji će vam doneti uspeh. Dnevni ciljevi su veoma bitni. To su stvari koje ujutru stavite na papir, a tokom dana, kada ih precrtate, osećate zadovoljstvo i dobijate polet za dalje puteve ka uspehu. Dakle, bitno je da u toku nedelje imate sve više trenutaka sreće i satisfakcije, a manje stresa. U čemu nam pomaže organizovanost i raspored koji će vam doneti mir.