KAO NA ZAPADU: U ovom gradu u Srbiji niče najmodernija Lidlova prodavnica

lidl
Pixabay.com

Kompanija "Lidl" počela je izgradnju objekta u Šapcu, jednog od ukupno četiri objekta u Srbiji koji se trenutno grade.

 

Objekat površine 2545 kvadrata nalaziće se u ulici Vojvode Janka Stojićevića, preko puta glavne autobuske stanice. Prema navodima kompanije “Lidl”, završetak radova planiran je u oktobru 2016. godine.

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović kaže da će objekat u Šapcu biti iz palete novih, modernih objekata “Lidla” kakvi se trenutno grade u Evropi.

– Šabac je na najbolji način obezbedio sve uslove kako bi “Lidl” baš u Šapcu počeo da gradi nov objekat. To će biti prilika za nova radna mesta u Šapcu. Mi radimo najbrže, najkvalitetnije, najefikasnije kako bismo Šabac učinili povoljnim poslovnim okruženjem što će dovesti nove investicije i zaposliti nove ljude – rekao je gradonačelnik Nebojša Zelenović.

Direktor JP za upravljanje građevinskim zemljištem Vladimir Nedeljković ističe da je Grad Šabac sve svoje obaveze ispunio na vreme.

– Lidl” je 2013. kupio parcelu za 100 miliona dinara. Do naredne godine ispunjeni su svi uslovi za gradnju, a parcela je kompletno opremljena. Oni su juče započeli radove, a važno je što u izgradnji učestvuju i šabačke firme koje na ovaj način mogu da zarade – rekao je Vladimir Nedeljković prilikom posete gradilištu “Lidla”.

Violeta Šestić, saradnik za privredu u Kabinetu gradonačelnika, kaže da je dolazak “Lidla” potvrda da je Šabac pouzdan partner i da je privredna klima u Šapcu privlačna i domaćim i stranim investitorima.

– Činjenica da je Šabac jedan od četiri grada u Srbiji gde “Lidl” počinje izgradnju svog objekta je potvrda da smo pouzdan partner kako domaćim tako i stranim investitorima. Gradonačelnikov tim i ja, kao neko ko direktno komunicira sa njima, vodimo privrednike kroz investiciju. Oni u Šapcu ne gube vreme na pribavljanje dozvola, priključaka, informacija, jer se mi bavimo administracijom, a privrednici svojim poslom i zapošljavanje – rekla je Violeta Šestić.

Ona je dodala da je u Šapcu u proteklom periodu investirao i veliki broj domaćih privrednika koji dugo posluju u ovom gradu, a sada planiraju da prošire svoje poslovanje.

– Da je naša komunikacija sa privrednicima uspešna i da im sistem poslovanja koji smo stvorili ovde kod nas u Šapcu odgovara, govori činjenica da je u poslednjih godinu i po dana 20 privrednika kupilo parcelu u Severozapadnoj radnoj zoni i već sada počinju sa poslovanjem. Neki od njih su Vopachel, Čedanit, Lama lumi sport i mnogu drugi. Ali dovoljno smo privlačni i pouzdani i za velike svetske kompanije poput “Lidla” – kazala je Violeta Šestić.

Prema navodima JP za upravljanje građevinskim zemljištem, kompanija “Lidl” je zainteresovana za kupovinu još jedne parcele u Šapcu u narednom periodu.