KASNITE NA POSAO? Sada imate PET razloga da sutra DOĐETE RANIJE!

Razgovor za posao
Pixabay.com

Dolazak na posao ranije ne zvuči kao najprivlačnija stvar na svetu, jer to znači i ranije ustajanje.

 

Ali, postoji nekoliko dobrih razloga zašto biste mogli da razmislite o tome.

1. Saobraćaj

Posebno ako vozite i ako krenete ranije nego ostali, zaključak je logičan: na ulicama će biti i manje ljudi. A i u gradskom prevozu minut ranije može da znači prilično mnogo.

2. Šolja kafe

Dolaskom ranije u kancelariju, imate priliku da popijete kafu ili da doručkujete u miru, bez telefona koji zvoni već peti put, odgovaranja na tri mejla istovremeno, gubljenja u hrpi papira… Nemojte da preskačete takve male užitke.

3. Planiranje

Na ovaj način ne morate iste sekunde da prionete na posao, što znači da imate vremena da na miru isplanirate svoj dan. Kad imate jasnu listu obaveza, vaš rad biće još delotvorniji. Takođe, setite se da sve to možete da uradite na miru, bez ometanja ostalih kolega.

4. Šef

Ako vaš šef ima isti običaj, imaćete idealnu priliku da porazgovarate s njim oči u oči, u slučaju da je to potrebno. Takođe, nikad ne znate kad će vam se takav trud dodatno isplatiti, jer verujte nam – šefovi sve primete.

5. Raniji odlazak

Možda jedna od najvećih prednosti ranijeg dolaska je svakako činjenica da ćete sav posao odraditi do zvaničnog kraja radnog vremena pa posao nećete morati da nosite kući. Možda ćete moći da odete ranije, što je svakako velika prednost.loading...