Na internetu se pojavila mapa kova prikazuje troškove života u svim državama sveta. Kao što smo pretpostavili, Srbija je u veoma nezavidnoj poziciji.

Sajt MoveHub.com objavio je detalje istraživanja koliki su troškovi života u kojoj zemlji sveta, i tu se mogu primetiti brojne zanimljivosti.

Srbija je među najjeftinijim državama za život, što je veoma čudno s obzirom da građani naše zemlje jedva spajaju kraj sa krajem. Naime, iako su namirnice, troškovi nekretnina, mesečni računi, dodatne pogodnosti i potrebe znatno jeftinije nego u većini zemalja sveta, u isto vreme su i plate veoma loše, pa tako ljudi jedva da imaju za osnovne životne potrebe.

Pogledajte mapu detaljno, pa ćete se i sami uveriti.

Ispod Srbije nalaze se samo Egipat, Alžir, Maroko i još nekoliko zemalja. Umesto da iskoristimo ovu prednost i pretvorimo ga u sopsvenu dobrobit, čini se da ne hajemo za tu činjenicu, pa nam je lakše da se i dalje mučimo.

Nelogično zar ne?

Ipak, Srbija je oduvek bila zemlja brojnih nelogičnosti.

Ubedljivo je za život najskuplja Švajcarska, potom Norveška, dok je, na opšte iznenađenje, Velika Britanija tek na desetom mestu.

Pogledajte ove mape:

An interesting map from MoveHub reveals living costs around the world.

Global Living Costs Maploading...