Kompanija PLAĆA RADNICIMA DA ODU NA ODMOR, ali jedan uslov moraju da ispune

More
stockimages/freedigitalphotos.net

Američka kompanija “FullContact” svojim zaposlenima nudi 7,500 dolara za odmor uz jedan uslov – radnici na odmoru moraju da se klone elektronskih uređaja i drže što dalje od posla.

 

Izvršni direktor kompanije Bart Lorang objasnio je da ovakav pristup ima brojne prednosti.

“Velika većina naših zaposlenih prilično je opuštena kada se vrati s takvog odmora. Zaista je bitno udaljiti se od mašina i društvenih mreža i ponovo postati čovek. Ljudi su po ceo dan povezani sa mašinama, što utiče na to koliko dobro zapravo možemo da iskusimo sreću, ljubav i kreatgivnost”, rekao je.

Uprkos tome što bi mnogi od nas automatski prihvatili ponudu, u svetu je mnogo onih koji odricanje od tehnologije, makar i na nekoliko dana, smatraju nezamislivim.

A kojim putnicima najviše polazi za rukom da se ‘isključe’? Verovatno ne onoj grupi na koju ste prvo pomislili. Rezultati nedavnog istraživanja pokazali su da se tehnologije najpre odriču milenijalci, odnosno osobe mlađe od 35 godina.

Inače, u 2015. godini čak 41 odsto Amerikanaca uopšte nije uzelo odmor, dok je 17 odsto izjavilo da je uzelo manje od 5 dana odmora.