KOMPLETNA KUĆA gotova za 4 SATA! Mislite da je nemoguće? Pogledajte OVAJ VIDEO!

solarna kuća
print screen

Zamislite kampovanje u prenosivoj kući koja je udobna i funkcionalna kao i ona u kojoj živite. Nemoguće?! Pogledajte ovo rešenje i razmislite opet!

 

“Koda” je mala montažna solarna kuća od betona, čija izgradnja traje od 4 do 7 sati. U ovoj neverovatnoj konstrukciji postoji sve što je neophodno za normalan život: kuhinja, krevet, voda, grejanje, toalet… Ukoliko niste zadovoljni pogledom koji se pruža iz spavaće sobe, možete je vrlo lako preseliti na drugu lokaciju i to za samo nekoliko sati!

Sam stambeni prostor obuhvata 25 metara kvadratnih, a prozor pri vrhu omogućava osvetljenost tokom čitavog dana. Postoji i prostor rezervisan za terasu, a četvorostruko staklo omogućava potpuni mir i tišinu u trenucima odmora.

Spavaća soba je smeštena  potkrovlju, a kupatilo u zadnjem delu konstrukcije. Zauzima malo mesta i omougućava potpunu privatnost.

Na krovu su smešteni solarni paneli, koji obezbeđuju električnu energiju za normalno funkcionisanje domaćinstva, doduše u ograničenom vremenskom periodu.

Za montažu ove kuće nije neophodno kopanje temelja, a na svakom modelu postoji mogućnost nadogradnje. Za njeno kvalitetno korišćenje neophodno je obezbediti samo dovod vode, odvod kanalizacije i dozvolu za montiranje.

Kuću  je kreirala firma za dizajn iz Estonije, a tržišna cena iznosi 85 000 evra, uključujući nameštaj. Ovde možete pogledati sve modele njihove Koda kuće.