Kvadrat u CENTRU GRADA za 400 evra? DA, IMA I TOGA!

Klima Zgrada
Pixabay.com

Kvadrat kuće ili stana u vukovarskoj četvrti Borovo naselje iznosi 350 evra, a u selu Čakovci može se kupiti celo imanje za 4.000 evra, piše Glas Slavonije a prenose agencije,

 

Da su nekretnine u Vukovaru trenutno najjeftinije potvrdila je vlasnica Agencije za nekretnina “Vukovarka” Ružica Dufek.

“Puno je kuća od 35 ili 45 kvadrata što su posle rata, odnosno povratka 1998. godine bile obnovljene starijim domaćinstvima. Danas to naslednici prodaju jer im je skuplje da plaćaju tristotinak kuna obaveza na mesec za kuću u kojoj niko ne živi. A njihova ljubav prema Vukovaru, jer su ratnih godina odrastali negde drugde, ne veže ih čvrstim sponama za naš grad”, objasnila je Dufekova.

Kaže da se kod nje uvek vrti stotinak nekretnina oglašenih za prodaju.

Dufekova veruje da bi s obzirom na rast tržišta cene mogle pasti i na 200 evra za kvadrat. Trenutno su u centru Vukovara cene kvadrata oko 400 evra.

Gradonačelnik Ivan Penava kaže kako je Vukovar atraktivno mesto za život.

On je naveo primer mlade porodice koja se u Vukovar preselila iz Osijeka.

Kuću od oko 100 kvadrata kupili su u Borovu naselju za 24.000 evra, a jedna takođe mlada porodica iz okoline Vukovara nakon svatova je za 18.000 evra kupila kuću u Vukovaru.