PRODAVNICA ZLATA VREDNA: Jedan lokal na Kalenić pijaci dat u zakup za NEVEROVATNO VELIKI IZNOS

Kalenić
Beoinfo

Licitiacija za zakup novih lokala na Kalenić pijaci održana je u ponedeljak.

 

Najveća ponuđena suma bila je za lokal broj 129 koji ima 19 kvadrata od čak 4,5 miliona dinara ili 35.000 evra za prvi mesec zakupa!

Ponuđena suma važi samo za prvi mesec zakupa, dok će se naredne kirije plaćati po utvrđenom cenovniku pijačnih usluga, a renovirani lokali nalaze se u Ulici Maksima Gorkog. Početna cena za sve kioske na licitaciji bila je 500.000 dinara.

Najveće interesovanje vladalo je za lokal broj 129. Prati ga lokal broj 128, za koji je ponuđena suma od 2,75 miliona, dok je za lokal 123 ponuđeno nešto više od 2,4 miliona. Kiosk pod brojem 122 izlicitiran je za 1,22 miliona, a za lokal 127 nije bilo podataka ovog gradskog preduzeća.

Preostalih 25 završenih objekata na ovoj pijaci izdato je po pravu prečeg zakupa, te su njih zauzeli prodavci koji su ranije tamo imali svoje kioske. JKP “Pijace” su, međutim, svojom odlukom, zabranile da se u pet ponuđenih objekata prodaje riba, brza hrana ili cveće, a razlog tome je, kako kažu, balans robe i raznovrsnost asortimana na pijaci.

Do sada je pravom prečeg zakupa već izdato 25 lokala korisnicima koji su radili na Kalenić pijaci, a preostalih pet je prvi put u istoriji beogradskih pijaca oglašeno putem javne licitacije. Pijaci Kalenić trenutno je potrebna jedna mesara visoke klase, a ne prčvarnice, kakve su dosada postojale ovde – kažu iz JKP “Gradske pijace”.  

Ribarnice, kiosci brze hrane i cvećare na ovoj pijaci su trenutno nepoželjne, kao i mesara na pijacama Vidikovac i Banovo brdo, ili ribarnica na Bajlonijevoj pijaci.

Trenutno, po proceni JKP “Gradske pijace”, Kalenić prednjači po broju cvećara i ribarnica, pa bi otvaranje istih doprinelo neravnomernoj konkurenciji.loading...