LORD ROTŠILD UPOZORAVA: Ekonomska situacija će biti sve gora, patiće zemlje u razvoju

Ekonomija
pixabay.com

Lord Džejkob Rotšild upozorio je da će situacija u svetskoj ekonomiji biti sve gora. Najteže će biti zemljama u razvoju.

 

Situacija u svetskoj ekonomiji i na globalnom finansijskom tržištu nastaviće da se pogoršava. Najteže će biti zemljama u razvoju zbog pada cena sirovina, naveo je u pismu klijentima predsednik saveta direktora fonda “RIT Kapital partners“ lord Džejkob Rotšild, prenosi Sputnik.

Za poslednjih nekoliko godina bili smo svedoci toga da zemlje u razvoju eksplozivnim tempom povećavaju svoja devizna dugovanja koja treba da se vraćaju u dolarima, koji je veoma poskupeo zbog pada cena sirovina – navodi se u pismu Rotšilda.

Prema njegovim rečima, sada se “takve zemlje kao što su Brazil, Rusija, Nigerija, Kazahstan i Ukrajina nalaze u velikom problemu“.

Rotšild smatra da se kriza povećava u celom svetu.

Prave razmere usporavanja kineske ekonomije još nisu jasne. Kriza na Bliskom istoku će ostati nerazrešena u doglednoj budućnosti. Rast ekonomije SAD i EU razočarava – navodi se u pismu.

Međutim, predstavnik Kuvajta u OPEK-u Muhamed el Šati izjavio je da cena nafte može porasti 20-30 dolara ako zemlje-proizvođači održe sastanak i dođu do konačnog dogovora.