Malinari zakazali protest za sredu

Oni će zahtevati dugoročno rešenje problema sa kojima se suočava malinarstvo u smislu izvesnosti proizvodnje ove kulture, od koje živi ceo region.

Malinari sa područja zapadne Srbije u sredu počinju sa mirnim protestima jer nije postignut dogovor između proizvođača maline i hladnjačara o izjednačavanju cene ovog voća u celoj zemlji, izjavio je Dragan Bogdanović predsednik arljskog udruženja „Vilamet”.

Prema njegovim rečima, „Savez srpske maline” i ostala udruženja malinara održaće 30. jula jednočasovni protest upozorenja u svim gradovima zapadne Srbije sa početkom u pet do dvanaest.

– To ćemo učiniti jer je cena maline niska na našem području. Otkupljivači su ovo voće u Mačvanskom i Kolubarskom okrugu plaćali od 190 do 230 dinara, a nama 150 dinara, što je narušavanje tržišne ekonomije – rekao je Bogdanović.

Oni će, kako je istakao, zahtevati dugoročno rešenje problema sa kojima se suočava malinarstvo u smislu izvesnosti proizvodnje ove kulture, od koje, prema njegovim rečima, živi ceo region.Bogdanović je dodao da će se na protestima zakazanim za sredu doneti odluka o njihovoj eventualnoj radikalizaciji.