Mane šefova koje nas dovode do ludila – Evo kako ih rešiti

Šef vas nervira i već planirate da promenite posao, ali nemojte da žurite. Lea McLeod i njena kompanija Job Success Lab smatraju da nijedan šef nije savršen i pokazuju mane nadređenih i samo za vas predstavljaju tri saveta kako da se sa njima nosite.

Vaš šef se neprestano predomišlja

Kada posluje svaka kompanija je podložna promenama, ali sa šefom koji ne zna šta želi da napravi od nje vam se diže kosa na glavi. Njegovo stalno nećkanje i predomišljanje vam ide na živce, zato prilikom svake nove akcije lepo razradite ceo plan promene. Neka vam zadatak koji vam je nadređeni dao bude što jasniji i ne libite se da mu postavljate pitanja ukoliko vam nešto nije jasno. Na taj način ne samo da ćete sebi olakšati posao, već ćete i samog šefa dovesti u premišljanja i zdravorazumske poteze. Tako ćete uštedeti mnogo vremena i smanjiti nerviranje i vama i vašem šefu.

Vaš šef je uveren da radite samo ako ste u kancelariji

Mnogi poslovi se obavljaju iz kancelarije, iako ponekad produktivnost firme zavisi od odlazaka na teren. Ukoliko vaš šef zahteva da se vaš posao obavlja isključivo iz fotelje, to je zato što je lako izmeriti broj sati koje neko provede u kancelariji, ali je teško pronači merila za nečije rezultate ili doprinos. Zato ako neke situacije iziskuju rad van firme najbolje bi bilo da porazgovarte sa šefom i objasnite mu koliko je to bitno za preduzeće. Pri razgovoru ga morate ubediti da vi radite za dobrobit kompanije i da je nebitno odakle ćete raditi ukoliko pokazujete rezultate. 

Šef vam ne daje jasan opis vašeg radnog mesta

Svi šefovi više vole da kritikuju, nego da vam opišu kokretan rad u firmi. Zato je sada pravo vreme da sa njim porazgovarate kako biste definisali vaše radno mesto. Pitajte ga šta se od vas konkretno očekuje i koji je vaš angažman. Nakon razgovora održavajte komunikaciju sa šefom kako biste unapredili i vas i samu firmu. Tražite od nadređenog povratnu informaciju, kako biste i njega napredili u poslovanju.