Marka Zakerberga zaposleni u Facebook-u jednostavno obožavaju i tvrde da je najbolji poslodavac.

Amir Memon, inženjer za iOS softver u Facebooku dao je prilično opširan odgovor na sajtu Quora na pitanje: „Zašto Mark Zakerberg ima rejting od 99 odsto odobravanja kod svojih zaposlenih?”, a prenosi Businessinsider.

Priča

Izgradio je sopstvenu kompaniju sa milionima korisnika koja vredi milione dolara savladavajući brojne prepreke na tom putu, pritom angažujući najtalentovanije ljude na svetu.

Principi

On je potpuno fokusiran na pravljenje „sveta koji je otvoreniji i povezaniji” i od toga ne odustaje. Sve investicije u razvoj i zaposlene fokusirane su na taj cilj.

Srce

On je bio jedan od najvećih donatora u 2013. godini, i generalno je minimalista. Jasno je posvećen Internet.org-u iako se tu ne beleže najveći kratkoročni povraćaji investicije. Zaista osećamo da želi da promeni svet na bolje.

Osećaj

Koji drugi izvršni direktor bi inače kupio kompaniju za „razgovaranje” za 19 milijardi dolara?

Mudrost

Kada ga čujete kako govori, jednostavno vam se naježi mozak. Ima tu neverovatnu sposobnost da pravi sve prave strateške poteze i kada objašnjava razloge iza tih poteza, sve jednostavno ima potpunog smisla. Naravno, napravljene su i neke greške, ali kada su donošene odluke, one su donošene iz pravih razloga.

Poverenje

Mark ne donosi sve odluke, zapravo, daleko od toga. Osećamo kao da nam je povereno da svoj posao obavljamo na onaj način na koji je to najbolje za Facebook. Ovo je znatno drugačije od mnogih drugih kompanija.

Karakter

On nosi majice i farmerke, govori sa određenom poniznošću i generalno je jako otvorena osoba. To nam se sviđa.

Posao

Facebook je stabilan posao čija zarada konstantno raste.

Besplatna hrana i druge pogodnosti

Da, i zbog toga ga volimo, i njega i kompaniju. Iako to može da prekine u svakom trenutku, on to ne čini. Ako mi neko da kolače, voleću ga. U pitanju nije ozbiljna nauka.loading...