Mihajlović: Niški aerodrom postaće stecište lou-kost kompanija

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je danas da će Vlada Srbije pomoći Aerodomu 'Konstatin Veliki' u Nišu da postane 'stecište niskotarifnih aviokompanija'.

– Razgovarali smo o tome kako da stvorimo ambijent da niški aerodrom postane stecište lou-kost kompanija i da već u 2015. godini ima oko 40.000 putnika, a da u 2016. dostigne 100.000 putnika – istakla je ministarka i dodala da postoji inicijativa gradske vlasti i velika
podrška Vlade da se aerodrom razvija.

Obilazeći aerodrom uoči svečane sednice Vlade Srbije u Nišu, gde se obeležava stota godišnjica početka Prvog svetskog rata, Mihajlovićeva je rekla da je u opremanje tog aerodorma potrebno uložiti između tri i pet miliona evra.

Deo opreme vredan oko 1,5 miliona evra trebalo bi da stigne već na jesen, navela je, dodajući da se na tome radi u saradnji sa Direktoratom civilnog vazduhoplovostva.

Ona je naglasila da aerodrom “Konstantin Veliki” mora da dobije odgovarajuću opremu kako bi letovi mogli da se realizuju i po otežanim vremenskim uslovima.

Mihajlovićeva je podsetila da je sa rukovodstvom Grada Niša na prijemu za lokalne samouprave prošle nedelje već razgovarala o tome kako da se pomogne niškom aerodromu i dodala da je ona prvi ministar posle 10 godina koji je posetio taj aerodrom.

Ministarka je kazala da država planira da u narednom periodu razvija male aerodrome koji mogu da se koriste za razne namene – turističke, sportske i privredne, podsetivši da u Srbiji postoji ukupno 27 aerodroma, uključujući i beogradski aerodrom “Nikola Tesla”.