MILIJARDER BIL GEJTS UPOZORAVA: Čeka nas nova velika FINANSIJSKA KRIZA!

Bil Gejts
Printscreen

Suosnivač Majkrosofta uveren je da treba da se pripremimo za novu krizu. Ipak, inovacije i kapitalizam poboljšaće uslove življenja ljudima širom sveta, uveren je softverski milijarder.

 

Finansijska kriza iz 2008. godine dovela je do velike recesije i miliona izgubljenih poslova. Sjedinjene Države, kao i ostatak sveta, oporavljali su se od posledica godinama.
 

Suosnivač Majkrosofta Bil Gejts uveren je da treba da se pripremimo za novu. Tokom događanja “Ask Me Anything” na servisu Reddit pitali su ga da li će SAD u bliskoj budućnosti iskusiti krizu poput one iz 2008.

Da. Teško je reći kad ali izvesno je da hoće – bio je direktan Gejts.

Srećom, prošlu smo progurali delimično dobro. Voren Bafet je govorio o tome, a on se daleko bolje razume u to područje nego ja – dodao je.
 

Usprkos upozorenju, Gejts i njegov dugogodišnji prijatelj Bafet su optimistično raspoloženi kad je američka ekonomija u pitanju.

U eseju za časopis Tajm Bafet smatra da možemo očekivati godine rasta i da će deca u SAD-u živeti mnogo bolje nego njihovi roditelji. Gejts veruje da će inovacije i kapitalizam poboljšati životne uslove ljudi širom sveta, piše NBC.loading...