Mišković PRODAO Delta siti: Tržni centar ‘OTIŠAO’ za 200 miliona evra

Miroslav Mišković
Beta

Kompanija Delta holding Miroslava Miškovića prodala je tržne centre Delta siti u Beogradu i Podgorici, potvrđeno je za B92.

 

Kupac je južnoafrički investicioni fond Hiprop investment limitid, koji je objavio da je od srpke kompanije Delta rilestejt, koja je deo Delta holdinga, kupio tržne centre Delta siti u Beogradu i Podgorici za 202,75 miliona evra.

Kako navodi kupac, Delta siti je kupljen za 127,75 miliona evra, od čega je 112 miliona prodajna cena, dok će sa nešto manje od 16 miliona evra biti isplaćeni postojeći dugovi bankama.

SIGURNI I DOBRO PLAĆENI: Ovi poslovi u Srbiji donose bezbrižnu budućnost!

Delta siti u Podgorici prodat je za 75 miliona evra, od čega je 60 miliona cena za sam objekat dok će sa nešto manje od 15 miliona evra biti isplaćeni bankarski zajmovi.

Ranije je kompanija Delta holding povodom medijskih natpisa da je šoping centar prodat, saopštila da sve što je u vlasništvu Delte ima potencijal da se proda, ali da “za sada ništa nije prodato”.

NEMA RAZLOGA ZA BRIGU: Evo zašto je svinjetina u Srbiji jeftinija čak 100 dinara

– Ali ako naiđe dobar kupac, odnosno dobra ponuda, razmislićemo – rečeno je tada.

Predsednik kompanije Miroslav Mišković izjavio je nedavno za Danas da je menadžment Delta holdinga u ozbiljnim pregovorima za prodaju tržnih centara “Delta siti” na Novom Beogradu i u Podgorici, uz objašnjenje da se svi ti i slični potezi u poslednje vreme povlače “jer nije dobro da sva jaja budu u jednoj korpi”.