U njegovoj čitulji u novinama pisalo je da je bio čovek s dva lica: Ako te je voleo, to je bio raj. Ako nije, to je bio pakao. A mnogima je bio pakao...

 

Ako tvrdite da je vaš šef najgori na svetu, pričekajte dok ne pročitate sve o Edvardu Dejvisu koji je imao nadimak Tajger Majk.

Kako piše Hafington Post, Dejvis je bio tako mrzovoljan da čak ni običan pozdrav u prolazu nije dolazio u obzir.

Nemojte mi se obraćati kada me vidite. Ako želim razgovarati s vama, to ću i učiniti. Želim čuvati grlo. Ne želim da se uništi pozdravljajući sve vas, kuč*ine sinove – stajalo je u jednom od dopisa koje je ovaj vlasnik Tiger Oil Company poslao svojim radnicima.

Sve je počelo 1959. godine kada je Edvard u dobi od 28 godina oženio 69-godišnju Helen Bonfils, za koju je do tada radio kao vozač limuzine. Edvards nikada nije završio srednju školu, a vozač je bio sve dok Helenin suprug Džordž Somnes nije umro 1956. godine. Razveli su se 1971. godine, a on je nakon razvoda dobio ”znatnu odštetu” s kojom je započeo posao s naftom. Tada su krenuli njegovi neverovatni dopisi.

Svako ko bude imao kosu tako dugu da prekriva uši, a ja mu neću moći videti uši, to znači da se ne pere. Ako se ne pere, onda smrdi, a ako smrdi, onda tog kuč*inog sina ne želim pokraj sebe – naglasio je u jednom od dopisa. 

On je ujedno bio i jedini koji je smeo da psuje.

Imam povlasticu javnog psovanja, i to pred svima. Mogu raditi sve što želim jer ja plaćam račune. Kada vi radite za mene, nemate tu privilegiju – napisao je. 

Na poslu nije odobravao ”otrcanu odeću”,  a takođe se protivio i proslavama rođendana, tortama i slavlju bilo koje vrste.

Njegovi dopisi bili su napisani 1970-ih godina, a radno aktivan ostao je sve do početka ove godine. Umro je prošlog meseca nakon komplikacija zbog raka prostate u dobi od 85 godina. loading...