MLADI NEMOJTE PROPUSTITI OVU PRILIKU: Beograd daje parcele onima koji žele da rade !

traktor
pixabay.com

Grad Beograd će sledeće godine mladim preduzetnicima koji žele da se bave organskom poljoprivrednom proizvodnjom obezbediti parcele na teritoriji grada pod subvencionisanim uslovima.

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević je, na otvaranju prve Beogradske akademije preduzetništva, pozvao mlade u Beogradu da se obrate Gradu Beogradu ukoliko žele da postanu preduzetnici i sami se zaposle, prenosi Beoinfo.Petronijević je podsetio da su gradske vlasti ove godine ponudile 33 lokala besplatno u naredne dve godine nezaposlenim i mladim preduzetnicima, gde sada posluju 33 firme. Prema njegovim rečima, uslovi su bili takvi da su favorizovani oni koji su hteli da se bave proizvodnjom, a ne kafić, restorani i drugi ugostiteljski objekti.

– Beogradske parcele ćemo slično lokalima sledeće godine davati pod subencionisanim uslovima mladima koji hoće da se bave organskom poljoprivredom – rekao je Petronijević.

On je naglasio da organski poljoprivredni proizvodi imaju veću vrednost i da su deficitarni na tržištu, kako u Austriji i Nemačkoj, tako i u Beogradu, zbog čega je grad odlučio da iskoristi parcele koje su već 10 do 15 godina zaparložene.

Govoreći o raznim vidovima podrške, Petronijević je podsetio da Fond za razvoj daje startap kredit koji je ove godine do šest miliona dinara, od čega je 1,8 miliona bespovratno, dok se 4,2 miliona vraćaju na period od pet godina sa 3% kamate, uz grejs period od godinu dana.

Cilj je smanjenje nezaposlenosti u Beogradu i privredni rast i zato smo dužni da budemo vaš servis. Zato su nam potrebni preduzetnici i zato nam se slobodno obratite ako želite da postanete preduzetnici – poručio je Petronijević.