Moguće je: Putujte u Ameriku za samo 10 evra

Majkl O’Liri, izvršni direktor niskotarifne avio-kompanije Rajaner (Ryanair), najavio je sredinom sedmice da će njegova kompanija uvesti letove do SAD, za koje će se cena karte kretati već od deset evra.

Rajaner će za početak leteti iz Evrope do Njujorka i Bostona, najavio je O’Liri na godišnjoj konferenciji irskih hotelijera održanoj 25. februara, prenosi Dejli Telegraf. Najjeftinija karta do SAD koštaće deset evra, dok će karta za let do Evrope biti još jeftinija – koštaće svega 7.30 evra. Još uvek nije poznato iz kojih će evropskih gradova Rajanerovi putnici leteti u SAD.

– Naravno da neće cene karata za sva mesta koštati deset evra – objasnio je O’Liri, „i sasvim je sigurno da će biti znatno više sedišta u biznis i premijum klasi.”

On je dodao da statistike kojima raspolaže kompanija Rajaner pokazuju da bi 15 posto putnika pristalo da plati jeftiniju cenu karte pod uslovom da plaća za sve ostale dodatke i servise na letu. Upravo će na tom polju Rajaner pokušati da zaradi veći deo novca, a ne na ceni karata.

– Mi možemo da zarađujemo čak i od prodaje karata po ceni od jedan evro na evropskim letovima – izjavio je O’Liri.

On objašnjava da će prvi letovi biti uvedeni svega pola godine nakon što Rajaner kompletira svoju flotu za prekookeanske letove. Međutim, britanski analitičari upozoravaju da bi taj proces kupovine novih aviona i njihovog servisiranja moga da potraje i do pet godina, s obzirom na to da O’Liri tvrdi da će Rajaner u prekookeansku avanturu krenuti sa nekoliko desetina aviona.loading...