MOŽE DA SE RADI I OD KUĆE: Nakon što su legalizovali marihuanu, u Kanadi OSVANUO HIT OGLAS ZA POSAO, satnica vrhunska!

Pošto je Kanada legalizovala kanabis za rekreativnu upotrebu, otvorila su se i mnoga radna mesta, od kojih su neka samo za prave znalce.

Marihuana Kanabis
Pixabay.com

Naime, kompanija AHLOT traži “degustatore” kanabisa koji, nešto poput somelijera kada je u pitanju vino, mogu prepoznati suptilne razlike pojedinih vrsta i opisati ih klijentima.

“Zaradite 50 dolara po satu kako biste procenjivali najbolje od onog što kanadski uzgajivači mogu ponuditi”, kaže se u oglasu za posao.

Traži se “connoisseur koji je dovoljno dugo živeo s kanabisom da razume i zna izraziti nijanse koje razlikuju jedan soj od drugog”.

Podsetimo, Kanada je nedavno postala druga zemlja u svetu koja je legalizovala kanabis za rekreativnu upotrebu, a prva na zapadu. Tako su ubrzo mnoge prodavnice počele da prodaju kanabis i nadaju se da će im “znalci” pomoći u usmeravanju klijenata.

Iz AHLOT-a poručuju kako će uskoro na tržištu biti stotine brendova, odnosno kako će klijentima biti teško da se odluče zbog čega se i otvaraju ovakva radna mjesta.

Izabrani kandidati moraće redovno da izveštavaju poslodavca o različitim vrstama kanabisa pismenim putem, navodi se u opisu posla. A, to podrazumeva da se “radi od kuće”.