Najbogatiji Srbin upozorava: Nešto mora da se menja

Predsednik kluba Privrednik i vlasnik MK grupe Miodrag Kostić ocenio je danas da se u Srbiji situacija u privredi nije promenila i da se srpska privreda nalazi u permanentnoj krizi.

Kostić je na letnjem prijemu u klubu Privrednik rekao da država mora imati jasan kurs po pitanju smanjenja javnog duga i budžetkskog deficita, jer se u suprotnom ne može ostvariti privredni oporavak.

Prema njegovim rečima, neophodno je sprovesti regulatorne reforme, izmeniti sistemske zakone i ukinuti birokratske namete privrednicima.

– Više nego ikad potrebna nam je veća stabilnost poslovanja, smanjenje svih nameta, od naplate do dozvola, suzbijanje korupcije i bankarska podrška – rekao je Kostić.

Kostić je naveo da članovi kluba Privrednik 13 godina rade na uspostavljanju efikasnosti u razvoju privrede i reformisanju društvenog ambijenta, i dodao da će taj klub i dalje biti pouzdan partner Vladi Srbije za dijalog.

Kostić je istakao da članovi Privrednika od države očekuju znatno manje restrikcije a mnogo više podsticaja i efikasnijeg upravljanja.

– Verujemo da kao jedna od najvećih poslovnih asocijacija možemo da ponudimo pomoć i ekspertizu, jer je neophodno udružiti sva raspoloživa sredstva kako bi što efikasnije uspostavili dugoročnu ekonomsku stabilnost – rekao je Kostić.

Kostić je naveo da su članovi kluba Privrednik prikupili više od 200 miliona dinara za ugrožene poplavama, i najavio da će nastaviti da pomažu u obnavljanju porušene infrastrukture.

Prijemu su, između ostalih, prisustvovali šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport, predsednik kompanije Delta Miroslav Mišković, bivši ministar ekonomije Mlađan Dinkić, vlasnik televizije Pink Željko Mitrović i brojni predstavnici domaćih i stranih kompanija, ambasadori, kao i predstavnici medija.