Svi prave OVU GREŠKU NA RAZGOVORU ZA POSAO, iako lako mogu da je izbegnu i tako ostave bolji utisak

Posao Žena Telefon
Pixabay.com

Dolazak na razgovor za posao pre zakazanog termina može imati posledice - neće vas zaposliti, a ovde pročitajte i zašto.

 

Kada su razgovori za posao u pitanju, vrlo je važno kakav se utisak na poslodavca ostavlja. Jedna od važnijih stvari koliko će nas poslodavac uvažiti tokom samog razgovora je i momenat kada stižemo na razgovor.

Kako Biznis Insajder navodi, prerani dolazak na razgovor za posao može biti vrlo negativan činilac i ostaviti loš utisak na poslodavce ili ljude koji obavaljaju taj razgovor. To ukazuje na nestrpljenje izazvano nervozom kao i usplahirenost, ma koliko vi bili mirni i staloženi tokom razgovora.

Ako ste imali iskutvo da posle preranog dolaska na razgovor za posao niste prošli, objasnićemo vam i zašto:

Prerano pojavljivanje zna da iritira!

Psiholozi objašnjavaju ovu pojavi zbog toga što ljudi sa kojima ste zakazali sastanak, pa i poslodavac to tumače kao nestrpljenje i usplahiranost koji su izazvani nervozom i manjkom samopouzdanja.

To automatski kvari utisak o vama u očima sagovornika koji vas očekuje. Takođe može da bude pogrešno protumačeno da nemate gde drugde da budete ili šta drugo da radite, a niko ne želi da se zabavlja ili da radi sa nervoznom i društveno otuđenom osobom.

Kako da izbegnete prerane dolaske?

Pošto vam zakažu razgovor za posao, najbolje je, ako dobro stojite sa vremenom, da dan ili čak dva dana ranije vidite gde se održava taj intervju i da isprobate da različitim putevima dođete do tog mesta. Možete izabrati najduži put, ako nije suviše komplikovan, a ako se do tog preduzeća stiže brzo i jednostavno, proverite da li u komšiluku i okolini postoje kafići ili parkovi koji vam se dopadaju da biste tamo mogli sesti i popiti kafu dok se ne odvažite da odete na razgovor.

Šta se preporučuje?

Savetnici za ravoj karijere obično napominju da je najbolje doći 20 do 15 minuta ranije kako biste otišli do toaleta popričali sa recepcionarima i malo se opustili.

U svakom slučaju ako poslodavac planira da radite neke testove ili popunjavate formulare pre samog razgovora trebao bi da vam to napomene ili da ih jednostavno dobijete u zakazano vreme, ali to već zavisi od same organizacije firme u koju idete na razgovor.