NAJPOPULARNIJI LETNJI POSLOVI ZA STUDENTE: Nisu teški, a donose fin džeparac

Kafić
Pixabay.com

Smene od po 4 sata i visoka satnica za sve koji žele letnji posao.

 

U uređenim evropskim državama, postoji veliko tržište studentskih poslova pomoću kojih za mali vremenski period, mogu da zarade sasvim solidan džeparac. Smene od po 4 sata i visoka satnica i dalje su misaona imenica za srpske studente, a mi ćemo vam dati listu ”najpopularnijih” studentskih poslova u ovom trenutku. 

RECEPCIONER

– Vrlo popularno ”zanimanje” među studentima u Srbiji. Postoji ”na papiru” opcija po kojoj student može da uči tokom obavljanja ovog posla, ali je u praksi to veoma neizvodljivo, pogotovo ako se radi o većem i popularnijem hotelu i hostelu. Problem su male dnevnice i hronična neispavanost zbog dugačkih smena (čak i po 12 sati), ali ako ste dovoljno pametni vrlo lako možete napraviti i koji dinar sa strane.

KONOBAR/ŠANKER

– Verovatno najveća zabluda srpskog studenta je da može raditi kao konobar/šanker i završiti fakultet. Čast izuzetcima. Ipak, ko se upusti u ove vode, vrlo lako može početi zarađivati džeparac koji prevazilazi prosečnu platu, što nije toliko loše. Samo će kada se pojavi na fakultetu često hrkati, a kolege će se pitati da li te poznaju i da nisi slučajno zalutao tu. 

TELETABIS ILI DIZNIJEV JUNAK

– Dosta popularna letnja ”šljaka” je glumljenje “budale” po plaži. To su oni ljudi, koji u sunđerastim maskama idu plažom najavljujući večerašnju predstavu ili ih neko vuče na lancu da bi se vaš klinac slikao sa njima. Ovakve poslove većinom rade studenti ili amaterski glumci, ali novac dobijen i skupljen na kraju uopšte nije toliko loš. Ipak, većina izdrži sezonu ili dve, malo ko je duže od 10 godina u tom poslu.loading...