PRETRESLI SMO RAFOVE ZA VAS: Možete li da spremite normalan obrok za 168 dinara?!

Korpa Supermarket Radnja
Foter/ Håkan Dahlström / photo on flickr

Odluka Sekretarijata za socijalnu zaštitu da korisnici Narodne kuhinje u Beogradu više neće dobijati hranu nego novac, i to 168 dinara dnevno potresla je i najimućnije građane. Ipak, pokušali smo da osmislimo celodnevni jelovnik koji se uklapa u ovaj budžet i evo šta smo sve našli!

 

Vest da korisnici narodnih kuhinja u Beogradu više neće dobijati obroke, već novac kojim će raspolagati ne bi u sebi imala ništa pogrešno da suma koja je određena za pomoć ovim ljudima ne iznosi svega 168 dinara!

Budući da se na novčanicu sa likom Nikole Tesle već duže vreme gleda prezrivo, jer sa njim možete sebi da priuštite tek pakovanje žvaka i da vam ostane nešto sitnine kao kusur, postavlja se pitanje kako tih 168 dinara pretvoriti u tri obroka koja čoveka treba da drže sitim u toku celog dana?

Uđite u bilo koju prodavnicu i pokušajte da sebi obezbedite potrebne namirnice sa ovim iznosom. Uzmemo li u obzir da se ishrana prosečnog stanovnika Srbije bazira na hlebu i mleku, računica je više nego jasna i – turobna.

Umesto hrane, korisnicima narodne kuhinje 168 dinara dnevno

Hleb košta 50 dinara, a mleko 100. Dakle, korisniku narodne kuhinje na raspolaganju ostaje 18 dinara da se “počasti”. Da li će to biti par jaja – ili imate PAMETNIJU IDEJU KAKO POTROŠITI PREOSTALIH 18 DINARA?! MI NEMAMO.