NAVALA! Veliko interesovanje za nagradnu igru “Uzmi račun i pobedi”, već poslato 500.000 KOVERATA

Uzmi racun
uzmiracun.rs

Ministar za rad Zoran Đorđević kaže da je interesovanje za nagradnu igru Uzmi račun i pobedi već sada veliko, te da je poslato oko 500.000 koverata.

 

Upitan za novi cikulus nagradne igre “Uzmi račun i pobedi”, Đorđević kaže da to nije način da se pobedi siva ekonomija, već da se menja svest ljudi koji treba da shvate da borbom protiv sive ekonomije dobijaju i oni i država.

Ministar kaže da se njegovo ministarstvo, sa svoje strane, bori protiv rada na crno i dodaje da veruje da će sve akcije biti sve uspešnije, a građani svesni da im ta borba donosi bolji život. 

Đorđević kaže da je interesovanje za igru već sada veliko, te da je poslato oko 500.000 koverata. 

Upitan za Zakon o ravnopravnosti koji se sada nalazi u ministarstvu za rad, Đorđević je rekao da je održana javna rasprava, da su implementirane sve dopune relevantnih institucija, te da je siguran da će Zakon biti usvojen ove godine. 

Sada imamo sektor koji se bavi pitanjima ravnopravnosti u ministarstvu, a Savet za rodnu ravnopravnost proističe iz nadležnosti ministarstva. Kada imamo sektor koji se bavi time u okviru ministarstva, nema potrebe više za tim koordinacionim telom, rekao je Đorđević i dodao da je cilj donošenje Zakona koji neće služiti da se ispune uslovi za EU, već će omogućiti da se Srbija nađe ispred svih. 

Kada je u pitanju Zakon o Starom sajmištu, Đorđević kaže da se radna grupa završila nacrt zakona i on je predat ministarstvu, te da očekuje da uskoro bude poslat na skupštinu. 

Mislim da treba da imamo takav Zakon da se sećamo i da se tako nešto više nikad ne desi – rekao je Đorđević. loading...