NE MORATE DA BRINETE O BUDUĆNOSTI: Ovi poslovi u Srbiju donose zaradu od minimum 1.000 evra!

Laptop
Pixabay.com

U Srbiji je prosečna plata oko 400 evra, ali postoje i poslovi u kojima možete mesečno zarađivati i mnogo, mnogo više!

 

Prema zvaničnim podacima za mesec jun, prosečna neto zarada iznosila je 46.450 dinara. Dakle, nešto manje od 400 evra, ali to ne znači da nema poslova u kojima možete da zaradite znatno više.

Pogledajte koja su odlično plaćena zanimanja u Srbiji.

Fitnes instruktor – oko 1.000 evra

Možda će neki biti iznenađeni ovim podatkom, ali školovani instruktori imaju šansu da solidno naplate svoje studiranje i na redovnu platu dnevno zarade dodatnih 50 evra.

– Osnovna plata na koju sam prijavljen iznosi tek nešto više od 20.000 dinara, a ostatak od desetak hiljada dobijam u kešu. Ono što me vadi jesu individualni treninzi, pa dnevno uzmem i oko 50 evra na taj način. Novac jeste odličan, ali radi se skoro ceo dan i veoma je naporno – rekao je Stefan koji radi u jednom beogradskom fitnes studiju.

Kontrola letenja – od 3.000 evra

Mali broj zaposlenih ima mnoge prednosti, a jedna od njih može biti velika plata. U slučaju kontrola letenja Srbije i Crne Gore, ipak, ona ide u korak sa velikom odgovornošću.

Prema podacima za prošlu godinu, u kontroli letenja Srbije i Crne Gore radi 899 zaposlenih, a svakom od njih, u proseku, svakog meseca na račun legne 3.263 evra.

IT sektor – početna plata 700 evra

Nije tajna da programeri, softerski inženjeri i developeri odlično zarađuju. Rad u IT sektoru vam garantuje visoku platu, vreme čekanja na posao gotovo da ne postoji. Početna plata retko ide ispod 700 evra, a oni iskusniji i školovaniji, sa menadžerskim sposobnostima mogu da inkasiraju mesečno i par hiljada evropskih novčanica. Veliki plus je što se potražnja za stručnjacima u ovoj oblasti konstantno povećava.

U ovoj branši je i relativno novo zanimanje- data scientist koje se tek razvija u Srbiji, a u SAD je vrlo unosno, sa zaradom od oko 10.000 dolara mesečno.loading...