Ni manje opštine ni više inevsticija: Mestašce u Srbiji u kome se ŽIVI ODLIČNO

Pećinci
Wikipedia/Тајга

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave predstavlja ove sedmice u "Srpskoj slagalici" opštinu Pećinci. To je opština u kojoj je realizovano više od 50 grinfild investicija vrednih stotine miliona evra i koja sa pravom nosi epitet - mesto prosperiteta, saopštilo je danas to ministarstvo.

 

Uslovi za poslovanje u Pećincima privukli su veliki broj renomiranih svetskih kompanija. 

Ministarstvo nastavlja promociju jedinica lokalne samouprave širom Srbije kroz projekat “Srpska slagalica” (“Serbian Puzzle”), u kom gradovi i opštine imaju priliku da se predstave na nedeljnom nivou kroz nekoliko različitih tema – istorija, kultura, investicije, gastronomija…

Dobar geostrateški položaj je jedan od najvažnijih preduslova za kreiranje povoljne klime za privlačenje investicija i razvoj privrede, što je opština Pećinci iskoristila kao odskočnu dasku i zahvaljujući snažnoj logističkoj podršci, efikasnoj administraciji, maksimalno brzoj usluzi prema svim privrednim subjektima, izborila se za mesto lidera u privlačenju investicija.

Opština je ustanovljena 1960. godine od perifernih delova bivših srezova Ruma, Stara Pazova i Zemun.

Lep i miran porodični život garantuje, pored industrijskog, privrednog i poljoprivrednog razvoja, i uređen i organizovan javni život, ispunjen raznovrsnim kulturno-umetničkim, edukativnim i zabavnim sadržajima, kao i sistemska briga o građanima.

Dobrodošlicu u predeo gde se grle Sava i Obedska bara, srednji i 21. vek, priroda i istorija, poželeće vam meštani zanimljivih sudbina, a večita harmonija i neraskidivi zagrljaj Obedske bare i reke Save, boje tu pitomu ravnicu donjeg Srema nežnim pastelima mirnih, moćnih vodenih površina i raskošnih šumskih prostranstava.

Samo u toj opštini turisti mogu da obiđu Srpski muzej hleba Jeremija, osnivača i idejnog tvorca, sprskog slikara Slobodana Jeremića.

Uz muzej hleba turistima, ali i meštanima, preporučuje se obavezna zabava – Regata Majke Angeline – Kupinovo, prve subote nakon 12. avgusta, Likovna kolonija – Etno-kuća Kupinovo u drugoj polovini maja, Aksentijevi dani – Ogar, 23. i 24. aprila, koji se održavaju u najstarijoj očuvanoj kući u Sremu, Aksentijevom kućerku (Etno-kuća u Ogaru).

Sva ta hrana za dušu, međutim, biće punog ukusa jedino ako se uz nju proba i jelo tog kraja – nasuvo sa krompirom. O tome kako se pravi testo za valjuške i priprema krompir može se saznati na ovom sajtu.loading...