Nakon bezuspešnih pokušaja da proda svoju vilu od milion dolara, Danstan Lou je odlučio da će njen vlasnik postati srećni dobitnik za svega 2,5 dolara.

 

Vla­snik vi­le iz Len­kša­je­ra odlučio je da svoju vilu ponudi na lutriji, a da biste je dobili potrebno je da kupite tiket koji košta svega 2 funte.

Danstan se nada da će do avgusta, kada je predviđeno izvlačenje, broj prodatih tiketa dostići 500.000. Za sada mu ide dobro, već je prodao 150.000. A kako je istakao, ako iznos prodatih tiketa premaši njegov cilj, on će 25.000 funti donirati u dobrotorne svrhe.

On je 2011. kupio vilu za 435.000 funti, a na renoviranje je potrošio 150.000 funti. Kako je rekao, u vilu se zaljubio na prvi pogled. Uložio je mnogo novca u njeno sređivanje i renoviranja.

Zbog teške situacije u kojoj se našao odlučio je da je proda, međutim na oglas se niko nije javio jer je vila bila jednostavno preskupa – milion dolara. Razočaran, odlučio je da cenu spusti na 813.000 dolara, međutim zainteresovanih kupaca ni tada nije bilo.

Nakon dve godine bezuspešnih pokušaja prodaje, on se sa suprugom dogovorio da sreću okušaju sa lutrijom. Napravio je stranicu na internetu gde je moguće kupiti tiket po ceni od 2,5 dolara, što obezbeđuje učešće u lutriji u kojoj je glavna nagrada upravo ova vila. Izvlačenje je zakazano za 1. avgust.

Interesovanje za ovu lutriju je ogromno u celom svetu, pa ima zainteresovanih kupaca i u Rusiji i Kini.

Kuća poseduje svoj bioskop, 6 spavaćih soba, veliko porodično kupatilo i kuhinju, kao i ogromnu baštu i prostor za parkiranje šest automobila.