NOVAC NE VOLI TVRDICE: Ovo su navike koje izdvajaju milionere od ostalih!

Siromaštvo Beda Prosjačenje
Pixabay.com

Prema mišljenju menadžera Stiva Stajbolda, svako od nas ima podjednake šanse da se obogati. Ovo su pak razlozi, koji većinu izdvajaju od malobrojnih srećnika.

 

Previše ste orijentisani na štednju, a ne na zaradu

Štednja je ključna za građenje bogatstva, ali nemojte zaboraviti da morate i zarađivati. Uostalom, da biste uštedeli, morate nešto i zaraditi.

Jeste li počeli da investirate?

Jedan od najefikasnijih načina da zaradite novac je da ga investirate. Što ranije počnete, to bolje. Milioneri  ulažu 20 odsto svog godišnjeg prihoda, i koliko su bogati ne zavisi od toga koliko će zaraditi, već kako će i gde investirati svoj novac.

Zadovoljni ste sa fiksnom platom

Ljudima je uglavnom najvažnije da imaju stalni ugovor i fiksnu platu, ali bogataši uvek biraju da budu plaćeni po rezultatu svog rada i uglavnom su samozaposleni. Nema ništa loše u fiksnim primanjima, ali je to i najsporiji put do bogatstva. Sopstveni posao predstavlja puno brži način za boljom i većom zaradom.

Kupujete ono što vam nije potrebno

Čak ni najveći bogataši od svoje prve zarade ne kupuje luksuzne automobile, već čekaju da se njihovo bogatstvo udvostruči ili utrostruči pa tek onda počinju da troše, navodi Biznis Insajder.

Izađite iz zone komfora

Ako želite biti uspešni i bogati ponekad morate reskirati. Ne znate šta ćete sa novcem?Koliko god zaradili, morate imati neki plan, kako ga uložiti. Bogati ljudi tačno znaju zašto nešto žele i kako do toga doći.loading...