PRODATE ‘tri karte za Holivud’: Vučić objavio KO će PRVI LETETI za Njujork

Vučić
Beta

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su prodate prve tri povratne karte za let Beograd-Njujork po ceni od 399 evra i naveo da su među prvim kupcima on i ambasador SAD Kajl Skot.

 

Vučić je najavio da će narednih sedam dana biti tolika cena, nakon čega će biti viša za oko 150 dolara.

On je naveo da je najvažnije da Beograd postane centar regiona i da građani Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Albanije, Grčke dolaze u Srbiju da bi direktno leteli za Njujork.

– Nema više presedanja – to je možda mala vest, ali veliki korak za Srbiju ka boljoj reputaciji naše zemlje i privlačenju velikog broja investitora – rekao je premijer na Sajmu turizma u Beogradu, na štandu Er Srbije.

On je naveo i da je zahvalan Er Srbiji koja je pronašla načina i finansijske mogućnosti da investira u taj let koji mnogo znači ne samo za tu nacionalnu kompaniju, nego za celu Srbiju.

Radovanu Karadžiću PRESUDA 24. marta: U završnoj reči tužilaštvo tražilo doživotnu robiju

Ambasador SAD Kajl Skot rekao je da je direktan let bitan za turizam dve zemlje i da se nada da će sve više Amerikanca moći da upozna lepote Srbije.

Prvi let za Njujork biće 23. juna.

Cena karte u promotivnom periodu od 18. do 24. februara biće 399 evra u ekonomskoj klasi i 2.499 evra u biznis klasi sa uračunatim taksama i naknadama. Rezervacije se vrše putem sajta Er Srbija ili u bilo kojoj poslovnici te nacionalne avio komapnije i putem ovlašćenih turističkih agenata. Letovi će se obavljati avionima erbas A330-200 pet puta nedeljno i iz Beograda će polaziti u 7.30 ponedeljkom, utorkom i četvrtkom, a petkom i subotom će iz Beograda poletati u 12.55.

Povratni letovi iz Amerike će biti ponedeljkom, utorkom i četvrtkom u 14.40, a petkom i subotom u 19.30.

Generalni direktor Er Srbije Dane Kondić kazao je da se dolazak aviona očekuje u maju, a da je obuka pilota i osoblja u toku.

Šešelj: U Hag će morati da me NOSE, a u koaliciju sa SNS ćemo samo AKO…

Premijer Srbije je danas na Sajmu obišao i štandove Blic žene, Turističke organizacije Srbije, Turističke oganizacije Beograda, Etihada i štand Slovenije.

Na štandu Turističke organizacije Beograd promotivno je prikazan spot za privlačenje turista sa azijskih tržišta u kojima se pojavljuje Bata Živojinović.