NOVI RIJALITI ŠOU KOJI OBEĆAVA: Zakerberg vam nudi da osvojite novac i odmah ga uložite u svoj BIZNIS

Mark Zakerberg
Beta

Rijaliti šou "Quit Your Day Job" od osam epizoda emituje se od 30. marta u SAD.

 

Nekadašnja marketing direktorka Facebook mreže i sestra Marka Zakerberga, Rendi Zakerberg, investicioni je anđeo “Quit Your Day Job” rijaliti programa koji će se emitovati na mreži “Oxygen”.

Cilj rijalitija biće da se osvoji naklonost četvoročlanog žirija, a samim tim i novac, koji će mladi preduzetnici uložiti u startap projekat.

Za razliku od sličnih rijaliti formata koji su popularni u Americi u ovom tri, od četiri člana žirija su žene, kao i većina takmičara, a da bi startap projekat dobio sredstva moraće da ga odobre sva četiri investitora.

– Ono što mi se dopada kod ovog šou projekta jeste to što razbijamo preduzetnički stereotip, koji favorizuje belog muškarca u odelu – rekla je Zakerbergova i dodala: “Mi smo agresivni, fensi i pravi džangrizavci kad su odluke o investiranju u projekte u pitanju”.

U svakoj epizodi po tri mlada preduzetnika obratiće se investicionom bordu sa svojim idejama za koje im je potreban novac.

– Neke od tih ideja su samo skice na papiru, dok su neke razrađeni koncept ili imaju već i prototip – otkrila je Rendi Zakerberg.

Iako je cilj projekta da se promoviše preduzetnički duh među mladima, njegova namena ide i u pravcu buđenja svesti kod žena da i one mogu biti jednako dobri preduzetnici kao i muškarci i to je glavni razlog zbog kojeg je Zakerberg pristala da bude deo projekta, piše CNN Money.

Nažalost, ekipa koja radi šou i njeni producenti nisu želeli da otkriju koliko novca će dobiti najbolji preduzetnici, ali navode da će osim novca dobiti i druge vidove podrške, kakvi su edukacija i pravna pomoć.