OD SIROMAŠNE DEVOJČICE DO MEDIJSKOG MAGA: Opra Vinfri je uspela zahvaljujući ovih PET SAVETA!

Opra Vinfri
Wikipedia

Voditeljka, glumica i producentkinja Opra Vinfri se smatra najuticajnijom ženom na svetu. Ona je putem svoje emisije inspirisala mnoge ljude, te zaradila titulu kraljice svih medija.

 

Opra Vinfri je odrastala u siromašnom kraju i često bila žrtva rasizma. U tinejdžerskim godinama bila je seksualno zlostavljena od svog rođaka. 

Ali nakon svog bola, ona je uspela da ostvari svoje snove, te danas predstavlja veliku inspiraciju ženama širom sveta. 

Poznata voditeljka je već više puta u medijima pričala o svojim tajnama uspeha, a mi vam prenosimo pet najvažnijih. 

1. Pronađi svoj san 

Oprina baka radila je kao služavka, te je očekivala da će njena unuka da se bavi istim poslom. Njena najveća želja je bila da ona pronađe dobrz porodicu u kojoj bi mogla da radi vredno, a da je cene i poštuju. Ali Opra je duboko u sebi znala da to nije ono što želi. Slušala je unutrašnji glas i oslanjala se na instikt kada je donosila svaku odluku, i to ju je dovelo do pravog mesta u životu. 

2. Napravi korak 

Jednom kada pronađeš svoje snove, vreme je da im se približiš. Postavite sebi pitanje: Šta je moj sledeći korak? Onda ga napravi, i to radi neprestano sve dok ne postigneš svoj cilj. 

3. Ugrabi svoju priliku 

Opra ne veruje u sreću. Ona smatra da sve što vam se dešava u životu vas priprema za pravi momenat koji treba da dođe. Treba da prihvatite ta iskustva, kako biste ugrabili svoju priliku. 

4. Možete da kontrolišete samo sebe 

Šou Opre Vinfri je bila jedna od najpopularnijih američkih televizijskih emisija decenijama unazad. Da bi godinama održala taj uspeh šoa, Opra je imala jednostavan pristup prema drugim konkurentskim emsijama: ne gubite vreme na njih. 

Zato što ne možete da kontolišete druge, već samo sebe. Stvar je u tome da se preispitate šta vi možete da uradite. 

5. Svi tražimo istu stvar 

U svojoj emisiji, Opra je davala ljudima jednu stvar koja je svima bila potrebna: saosećanje. Ono potiče od njenog iskrenog uverenja da se ljudi ne razlikuju. Čak i nakon što je postala mijarderka, Opra je rekla da nema razlike između nje i njene publike. Osim činjenice da ona ponekad može da ima bolje cipele.