Održana Konferencija Novih Lidera u Narodnoj banci Srbije

U Beogradu u Narodnoj banci Srbije 13. i 14. novembra kao završni deo projekta „Novi Lideri 2014" održana je „Konferencija Novih Lidera". Konferencija je okupila oko 200 učesnika iz Srbije i regiona koji su proveli 2 dana slušajući inspirativne liderske priče, učestvujući na različitim radionicama sa kompanijama, razmenjujući svoja mišljenja, ideje i iskustva i praveći nove planove i inicijative za budućnost. Projekat "Novi Lideri 2014" realizovala je međunarodna studentska organizacija AIESEC, a podržan je od strane Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

U Beogradu u Narodnoj banci Srbije 13. i 14. novembra kao završni deo projekta „Novi Lideri 2014″ održana je „Konferencija Novih Lidera”. Konferencija je okupila oko 200 učesnika iz Srbije i regiona koji su proveli 2 dana slušajući inspirativne liderske priče, učestvujući na različitim radionicama sa kompanijama, razmenjujući svoja mišljenja, ideje i iskustva i praveći nove planove i inicijative za budućnost. Projekat “Novi Lideri 2014” realizovala je međunarodna studentska organizacija AIESEC, a podržan je od strane Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Narodna banka Srbije je u toku ova dva dana bila Mesto gde se lideri sastaju. Ovaj projekat ima tradiciju dugu 9 godina, ali ovo je prvi put da se kao gost i govornik na konferenciji pojavio predsednik međunarodne studentske organizacije AIESEC Vinicius Tsugue. Učesnici konferencije tako su imali prilike da čuju viđenje sveta i društvenih problema iz ugla predsednika organizacije koja postoji u preko 120 zemalja sveta i broji preko  100 000 članova na globalnom nivou. On je istakao da ima mnogo ljudi koji se žale na probleme, a malo onih koji zaista reaguju na njih, i upravo tu je uloga mladih kao pokretača, a ne samo nemih posmatrača u društvu. Takođe je napomenuo da upoznajući mlade u Srbiji vidi veliki potencijal među njima kao pokretačima pozitivnih promena ne samo u Srbiji, već i na globalnom nivou.

Osim njega, na konferenciji je govorio i predsednik AIESEC organizacije u Srbiji, Petar Atanasovski, kao i Tereza Jureckova, Nikola Vučićević, Boško Nektarijević, Nadya Zhexembayeva, Andrija Gerić, Milena Vujičić, Darko Soković, Dragana Kojičić Marjanović, Vladimir Leličanin, Zlatana Pavlović i Stevan Filipović. Njihovi govori inspirisali su mlade pričama o teškim životnim trenucima, usponima i padovima, poslovnim uspesima, kao i zanimljivim pitanjem da li možda za vreme provedeno na konferenciji može da se razvije dobra ideja i pokrene sopstveni biznis?

Osim liderskih priča, učesnici su prisustvovali i izabranim radionicama koje su održale Business Excellence, HUB Zagreb, Srbija u pokretu, Social Impact Award, Atria i Edge. Radionice su se bavile temama emocionalne inteligencije, društvenog preduzetništva, identifikovanja problema, generisanja ideja, izazova i rada pod pritiskom i drugim veštinama koje treba da karakterišu jednog lidera. Na kraju drugog dana, među podeljenim iskustvima učesnika moglo se čuti mnogo ideja za osnivanje nevladinih organizacija, pokretanje sopstvenog biznisa, menjanje određenih svakodnevnih navika i mnogo zaključaka o tome kako prevazići prepreke koje stoje na putu i kako biti najbolja verzija sebe i time inspirisati druge.

Kao i prethodne godine, projekat je finansiran od strane Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

AIESEC je globalna mreža studenata koja razvija liderski potencijal mladih I pozitivno utiče na društvo. Prisustvom u preko 120 zemalja, AIESEC predstavlja najveću organizaciju vođenu od strane studenata. Svojim programima internacionalnih praksi i organizacijom edukativnih I društveno odgovornih projekata, AIESEC pruža mladima jedinstvenu mogućnost za lični i profesionalni razvoj.