OGLAS KOJI JE POTRESAO REGION: Hrvatski biznismen traži čistačicu za znanjem MS Office-a

Čišćenje Domaćica
Pixabay.com

Firma Rimac Automobili ovih dana je na udaru javnosti. Dok ih neki preporučuju Tesla Motorsu, oni najavljuju preseljenje kompanije iz Hrvatske.

 

Za moguću selidbu kompanije krive poslovnu klimu i političare, ali još jedan događaj mogao bi ih naterati na taj potez. I to jedan običan oglas za posao.

Rimac Automobili objavili su da traže popunu za 14 radnih mesta, među kojima je i mesto čistačice.

Međutim, ono što je naljutilo građane je opis tog posla. Nekim nije jasno zašto bi se čistačica trebala da javlja na telefon, pomaže oko prijema stranki i obavlja ostale poslove na zahtev direktora, a posebna stavka je zašto bi čistacica morala da zna MS Office i imala „komunkacijske veštine“.

Povodom bure, koja se pre svega javila na društvenim mrežama i to jedna Fejsbuk stranice „Otpor stoko“ koja je bila naročito kritična, oglasio se i vlasnik firme Mate Rimac koji je na svom Fejsbuk profilu napisao:

„ Ovo je jadno na toliko nivoa, ali jako dobro prikazuje kakvo smo društvo. U zemlji koja se bori s nezaposlenima i odlivom ljudi, se pljuje po oglasima za radno mesto – po firmi koja u ovom trenutku ima 15 otvorenih konkursa i planira da zaposli preko 100 ljudi u ovoj godini – i to većinom za visokokvalifikovana radna mesta. Ova cela priča je toliko jadna da neću ulaziti u detalje – ali ova ‘gospoda’ nisu razmišljala da čistačice, na primer, trebaju da popišu materijal koji im treba i poslati mail u nabavku… Cele nedelje sam u Engleskoj po sastancima sa klijentima i onda se ‘moram’ sa ovakvim stvarima boriti i živcirati se oko toga. Ako će me jedna stvar ‘oterati’ iz Hrvatske… Ma, neću dalje… Ne zapošljavaš – ne valja. Zapošljavaš – opet nije dobro. Znam, glup sam što me ovakve stvari živciraju i što ovakvoj ‘gospodi’ pridajem pažnju“, napisao je Rimac.