Firma Rimac Automobili ovih dana je na udaru javnosti. Dok ih neki preporučuju Tesla Motorsu, oni najavljuju preseljenje kompanije iz Hrvatske.

 

Za moguću selidbu kompanije krive poslovnu klimu i političare, ali još jedan događaj mogao bi ih naterati na taj potez. I to jedan običan oglas za posao.

Rimac Automobili objavili su da traže popunu za 14 radnih mesta, među kojima je i mesto čistačice.

Međutim, ono što je naljutilo građane je opis tog posla. Nekim nije jasno zašto bi se čistačica trebala da javlja na telefon, pomaže oko prijema stranki i obavlja ostale poslove na zahtev direktora, a posebna stavka je zašto bi čistacica morala da zna MS Office i imala „komunkacijske veštine“.

Povodom bure, koja se pre svega javila na društvenim mrežama i to jedna Fejsbuk stranice „Otpor stoko“ koja je bila naročito kritična, oglasio se i vlasnik firme Mate Rimac koji je na svom Fejsbuk profilu napisao:

„ Ovo je jadno na toliko nivoa, ali jako dobro prikazuje kakvo smo društvo. U zemlji koja se bori s nezaposlenima i odlivom ljudi, se pljuje po oglasima za radno mesto – po firmi koja u ovom trenutku ima 15 otvorenih konkursa i planira da zaposli preko 100 ljudi u ovoj godini – i to većinom za visokokvalifikovana radna mesta. Ova cela priča je toliko jadna da neću ulaziti u detalje – ali ova ‘gospoda’ nisu razmišljala da čistačice, na primer, trebaju da popišu materijal koji im treba i poslati mail u nabavku… Cele nedelje sam u Engleskoj po sastancima sa klijentima i onda se ‘moram’ sa ovakvim stvarima boriti i živcirati se oko toga. Ako će me jedna stvar ‘oterati’ iz Hrvatske… Ma, neću dalje… Ne zapošljavaš – ne valja. Zapošljavaš – opet nije dobro. Znam, glup sam što me ovakve stvari živciraju i što ovakvoj ‘gospodi’ pridajem pažnju“, napisao je Rimac.