OGLAS ZA POSAO KOJI JE POTRESAO CEO REGION: Uslovi za poziciju čistačice razbesneli ljude (FOTO)

CV
Freedigitalphotos.net/phasinphoto

U moru zanimanja čije nazive većina ne ume da rastumači, pa tako zaobilazimo oglase u kojima se potražuje "office assistant" ne sluteći da je zapravo reč o sekretarici, sve su češći i oni sa zahtevima zbog kojih posao sa ionako pompeznim imenom deluje kao naučna fantastika.

 

To ljuti i zbunjuje mnoge koji su u procesu traženja posla, a jedna od žrtava besa nezaposlenih je i firma iz Hrvatske koja je oglasila potrebu za čistačicom, pri čemu je istaknuto da je znanje MS Officea neophodno.

Mnogi su se zapitali zbog čega bi čistačici bilo potrebno ovo znanje, pa je oglas uskoro postao viralan.

Uskoro se, kako piše BizLife.rs, oglasilo i sam vlasnik firme, i to sledećim saopštenjem na svom Fejsbuk profilu:

„ Ovo je jadno na toliko nivoa, ali jako dobro prikazuje kakvo smo društvo. U zemlji koja se bori s nezaposlenima i odlivom ljudi, se pljuje po oglasima za radno mesto – po firmi koja u ovom trenutku ima 15 otvorenih konkursa i planira da zaposli preko 100 ljudi u ovoj godini – i to većinom za visokokvalifikovana radna mesta. Ova cela priča je toliko jadna da neću ulaziti u detalje – ali ova ‘gospoda’ nisu razmišljala da čistačice, na primer, trebaju da popišu materijal koji im treba i poslati mail u nabavku… Cele nedelje sam u Engleskoj po sastancima sa klijentima i onda se ‘moram’ sa ovakvim stvarima boriti i živcirati se oko toga. Ako će me jedna stvar ‘oterati’ iz Hrvatske… Ma, neću dalje… Ne zapošljavaš – ne valja. Zapošljavaš – opet nije dobro. Znam, glup sam što me ovakve stvari živciraju i što ovakvoj ‘gospodi’ pridajem pažnju“, napisao je on.