Oglas za posao lekara na koji se NIKO ne javlja: Plata 1.500 evra, a radi se na jednom od najlepših ostrva sveta

Doktor
Pixabay.com

Jedna hrvatska doktorka koja želi da ode u penziju objavila je pismo u kojem traži naslednika koji bi došao da radi "na jednom od 10 najlepših ostrva sveta".

 

Medicinskim krugovima u Hrvatskoj ovih dana kruži zanimljivo pismo Magdalene Nardelli-Kovačić, lekarke s ostrva Mljeta koja poziva kolege da dođu da rade u Babino Polje.

Neobaveštenost POTROŠAČA ide na ruku trgovcima: Znate li da robu možete da zamenite i BEZ RAČUNA?

“Svi moji dragi prijatelji, treba mi vaša pomoć. Stekla sam pravo na odlazak u penziju i uputila sam zahtev jer mislim da sam pošteno odradila svoj radni vek u ordinaciji i na terenu”, započinje pismo koje piše jer se na konkurs za otvoreno radno mesto niko ne javlja.

“I zato mi treba vaša pomoć. Pošaljite vest u eter (hrvatski, balkanski, evropski, svetski…), na društvene mreže na kojima ste, u dijasporu. Povežite me s prijateljima novinarima kako bi informacija došla i do onog nekog koji bi voleo da živi i radi na jednom od deset najlepših ostrva sveta. Ja sam optimista i mislim da takav neko postoji u nekoj zabitoj ambulanti na kopnu ili pretrpanoj urbanoj ambulanti ili nekoj hitnoj pomoći – u Hrvatskoj ili susednim zemljama, naše je samo da se potrudimo da informacija stigne do njega”, piše Nardelli-Kovačić.

PORAŽAVAJUĆE: U Srbiji se uz Makedoniju NAJLOŠIJE živi u Evropi!

Kako piše “CroExpress”, ova lekarka navodi kako bi plata lekara koji se odluči na ovaj posao bila od 8 do 9 hiljada kuna (1.050 do 1.170 evra) u zavisnosti da li je početnik ili specijalista. Mora da ima položen državni ispit i vozačku dozvolu, a dežurstva će dogovarati s Zavodom za hitnu medicinu Dubrovnik, što mesečno iznosi između 3 i 5 hiljada kuna (390 do 650 evra).

Dok ne bude gotova adaptacija stana iznad ambulante u Babinom Polju, smeštaj je osiguran u selu i plaćaće ga DZ i Opština Mljet.

Odlasci na kopno, navodi lekarka, neće biti problem jer je reč o združenoj j praksi s lekarkom u Goveđarima, a postoji i mogućnost dobijanja specijalizacije.