Ako neko zna kako se nalaze savršeni zaposleni, onda je to sigurno čovek koji je celu karijeru posvetio tome da spaja poslodavce i one koji traže posao - pomoću aplikacije LinkedIn.

 

Izvršni direktor čuvene kompanije LinkedIN Džef Vajner svakako je čovek koji zna kako se posluje i šta je potrebno da bi se poslovalo još bolje.

Šef ove društvene platforme koja je fokusirana na poslovnu komunikaciju tvrdi da su strast i vatrenost najbolje osobine koje zaposleni mogu da poseduju. Naravno, tu su i radna etika, lojalnost, upornost i način razmišljanja koji su, prema njegovom mišljenju, bitniji od diploma određenih univerziteta. Važno je, kaže, čak i to za koliko možete da popijete kriglu piva.

Vajner je na konferenciji u San Dijegu izjavio su da baš to kvaliteti koje poslodavci često previde kad gledaju biografije kandidata.

Sve češće čujem ovu mantru – veštine, a ne diplome. Međutim, to ne znači da veštine isključuju diplome, već da se traži da proširimo svoju perspektivu van granica te diplome – rekao je Džef Vajnar.

Konstatovao je i da je u porastu broj kompanija koje misle “izvan kutije” kad je reč o zapošljavanju, shvatajući da se talentovani radnici mogu naći i van tradicionalnih okvira.loading...