Ova devojčica ima 11 godina i već je ZARADILA 11 MILIONA DOLARA

Devojčica
Instagram/beesweetlemonade

11-godišnja devojčica iz SAD-a, Mikaila Ulmer, postigla je ono što mnogi odrasli ne uspeju da učine tokom čitavog života - izgradila je malo poslovno carstvo vredno milione. Mikaila je naime iskoristila prabakin posebni recept za limunadu za humanitarne svrhe, a stvari su se potom same od sebe zakotrljale.

 

– Kada sam imala četiri godine u jednom nedelji dvaput me je ubola pčela. Nije mi se to uopšte svidelo, pčele su me plašile. Ali sam ih baš zato poželela proučiti i onda sam naučila da su jako važne za nas i naš ekosistem. I pomislila sam, šta kada bih pomoću recepta za limunadu moje prabake Helen nekako pomogla pčelicama? – ispričala je devojčica.

Mikaila je potom pripremila limunadu koju je zasladila domaćim medom a zatim ju je prodavala na lokalnim manifestacijama i ispred obližnje picerije. Zaradu je namenila organizacijama koje se bave zaštitom pčela.

I ? making my ?Sweet Lemonade Bundt cake. It's so easy. My brother thinks he is getting a slice. Of course he did not help make it. Here is the recipe! http://beesweetlemonade.com/pages/recipes

A photo posted by BeeSweet Lemonade (@beesweetlemonade) on

Ubrzo je Mikailine napore primetio investitor Dajmond Džon, u šou “Shark Tank” dobila je i 60 hiljada dolara za početnu investiciju, a sada je potpisala i 11 miliona dolara vredan ugovor s trgovačkim lancem “Shole Foods”.

To je tek početak, jer simpatična devojčica sada vodi i radionice o važnosti spasavanja pčela u svetu, a ima i brojne planove za budućnost.

Njena BeeSweet limunada ubuduće će se prodavati u 55 trgovina u Teksasu, Arkansasu, Oklahomi, Louzijani i Njujorku, a devojčica je deo zarade iskoristila kako bi pomogla prijateljima sa sličnim idejama.