OVA KUĆA U ZRENJANINU KOŠTA 300.000 EVRA: Evo šta sve nudi ova nekretnina

kuća
Pixabay.com

Luksuzna kuća sa bazenom, u zrenjaninskom naselju Putnikovu, košta 300.000 evra, kuća sa lokalom u centru grada 180.000 evra, vila u centru 230.000.

 

Nedovršena kuća u ulici Nikole Pašića 250.000, stambeni objekat u naselju Šumica 170.000, a kuća u kojoj je nekad bio kafe „Angolo“ 143.000 evra.

Sve ovo, ali i još mnogo toga nude na prodaju zrenjaninske i beogradske agencije za nekretnine. Ponuda takozvanih luksuznih kuća u Zrenjaninu nije mala. A kakva je tražnja?

Godišnje prodamo dve – tri kuće koje koštaju više od prosečne cene za Zrenjanin. Poslednja koju smo prodali relativno lako je kuća u Ulici Slavka Munćana, i to za 140.000 evra. Kuća je lepa i velika, ima i bazen, ali lokacija nije sjajna. Kupio ju je jedan stranac kome nije bilo važno gde se kuća nalazi, nego je želeo da ima mir i tišinu”, kaže Bojan Mihajlović iz agencije „Pragma“ i dodaje da godišnje u ponudi ovde bude dvadesetak kuća čija je cena iznad 100.000 evra.

A kakav je to luksuz na zrenjaninski način? Sa formulacijom „luksuzna kuća” u Zrenjaninu ne slaže se Maja Ilić iz agencije „Ilić“.

“Daleko je to od luksuza, to su samo lepše kuće u odnosu na neke druge. I naša agencija ima u ponudi skuplje objekte, ali ih jako teško prodajemo. Po svetskim standardima, luksuzne kuće su pametne kuće, visoko energetski efikasne, obavezno sa bazenom, na dobroj lokaciji… Takvih kod nas skoro da nema. Nije problem u parama, ima Zrenjaninaca koji imaju novac, ali bih rekla da se takvi pre odlučuju da kuću sazidaju, nego da je gotovu kupe. Jeste da imaju posla sa majstorima, ali i to prođe”, objašnjava Ilić.

Ona je izvela prostu računicu: kupite neku kuću spremnu za rušenje, ali sa dobrim placem za 20.000 evra. Projekat, materijal, majstori i sve ostalo, najviše koštaju 80.000 evra. Za 100.000 evra, dakle, dobijete novu kuću po svojoj meri.

“Iako u ponudi stvarno ima lepih kuća, to su ipak one građene pre desetak godina, pa se ne može reći da su nove. A skupe su. Mislim da se oni koji imaju para i dalje radije odluče za zidanje”, dodaje Ilić.

Oni koji imaju para mogu da biraju – kupiti ili zidati. Oni koji nemaju, mogu da ukucaju u internet pretraživač „luksuzne kuće Zrenjanina”, da gledaju i uživaju.