Domaći sajt AskGamblers prodat je za 15 miliona evra malteškoj kompaniji Catena Media.

AskGamblers je samo početkom ove godine imao profit veći od 650.000 evra.

Startit prenosi da je u pitanju najveća javno poznata akvizicija jedne domaće tehnološke kompanije.

Devetogodišnji AskGamblers je najposećeniji web portal za ocene igrača i rangiranje kazina, a tri godine za redom proglašavan je najboljim sajtom igara za sreću na svetu. Sajt omogućuje igračima jedinstvenu priliku rešavanja sporova sa onlajn kazinima, što je dovelo do 5 miliona evra koji su vraćeni igračima, podatak koji doprinosi shvatanju popularnosti ovog servisa.

U firmi trenutno radi tim od 30 ljudi iz Beograda i svi će dobiti ponudu da nastave da rade za Catenu, koja pre akvizicije broji 130 zaposlenih u 3 zemlje. Proizvod i biznis su izgrađeni bez spoljne investicije.

Prihodi AskGamblersa u prvoj četvrtini 2016. godine iznosili su 810.000€ sa profitnom stopom koja prelazi 80%. Prihodi dolaze od organskih poseta i affiliate aranžmana, a očekivano je da će generisati 25.000 novih klijanata godišnje.

 

CEO Catena Medije, Robert Anderson istakao je nekoliko razloga zbog čega su se odlučili na akviziciju:

“Izuzetno smo ponosni na akviziciju AskGamblers, koji je jedan od najboljih brendova na affiliate tržištu i čije poslovanje je u potpunom skladu za Catena Media. AksGamblers je veoma važan sajt za operatore kazina i, uprkos strogim uslovima za sertifikovana kazina, doprinosi kreiranju bolje iGaming industrije. Ova transakcija je najveća u našoj istoriji i u skaldu sa našom strategijom rasta kroz akvizicije na fragmentisanim tržištima. Paralelno, jačamo naš tim sa visoko kvalifikovanim pojedincima i ova transakcija nam daje priliku da izgradimo kancelariju u Srbiji u ekstremno troškovno efikasan razvojni centar za Catena Media”.

Cena od 15 miliona platiće se u 3 tranše — 3 miliona evra pri završavanju transakcije, 8.25 miliona kada se sva sredstva transferuju na Catena Mediju i 3.75 miliona 6 meseci po akviziciji.

Catena Media osnovana je 2012. godine i okrenuta je prevashodno iGaming industriji, a glavna tržišta su joj Švedska, Norveška, Finska, Holandija i Ujedinjeno Kraljevstvo. Igor Šalindrija, osnivač AskGamblersa povodom akvizicije dao je kratku izjavu:

“Catena Media je izrasla u jednog od najinteresantnijih igrača u našoj industriji i posebno je uzbudljivo što će AskGamblers sada ući u svoju novu fazu zajedno sa njima”.