Zgrada "Simpa" u ulici Hadži Nikole Živkovića 8, gde je godinama bio prodajni salon ovog preduzeća, od aprila ove godine u vlasništvu je grada Beograda.

 

Nezvanično, ovo zdanje kraj autobuske stanice neće se dugo zadržati u vlasništvu glavnog grada Srbije. Za salon veličine 3.431 kvadrata i magacinski prostor od oko 800 kvadrata zaiteresovano je preduzeće “Beograd na vodi”.

– Ovaj poslovni prostor u centru prestonice grad je preuzeo na osnovu Zakona o utvrđivanju javnog interesa, po posebnim postupcima eksproprijacije i izdavanje građevniske dozvole radi realizacije projekta “Beograd na void” – navode iz kompanije “Simpo” ad. Vranje.

– Poslovni centar “Simpo Beograd” i RK “Simpo Beograd” u Ulici Hadži Nikole Živkovića br. 8 i ulici hercegovačkoj broj 5, eksproprisani su rešenjem Sekretarijata za imovinske i pravne poslove Grada Beograda, koje je postalo pravosnažno 18. aprila ove godine – objašnjavaju oni.

Međutim, iako postoji papir “crno na belo”, Grad, odnosno Sekretarijat za imovinsko pravne poslove, iznosi kontradiktorne informacije.

Grad Beograd nije vlasnik objekata u Ulici hadži Nikole Živkovića 6, kao ni pomoćnih objekata u Ulici hercegovačkoj 5, posle više zahteva odgovaraju iz Sekretarijata.

I u preduzeću Beograd na vodi nisu želeli da komentarišu navode da zgrada “Simpa”, kao i druge državne nekretnine u ovom delu Savamale mogu da pređu u vlasništvo ove firme.

Ostaje da se vidi da li će poslovni prostor površine 3.431 kvadrata, biti porušen ili će se nekim arhitektonskim rešenjem naći u sastavu budućeg projekta.loading...