PROVERITE! Ovo je 13 znakova da imate sve osobine koje su vam potrebne da POSTANETE MILIONER

Baja PAtak
Printscreen/Youtube

Svi žele da se obogate. Novac rešava 67 odsto živitnih problema ako je verovati studiji "Rich Habits". Ukratko, više novca=manje stresa, manje stresa=više zdravlja, više zdravlja=duži i lepši život.

Postoji 13 osobina koje nas mogu dovesti do bogatstva. Ono što je bitno jeste da ih moramo posedovati “u paketu”! 

1.Sledite svoj san i imate smisao života.

Čak 80 odsto milionera (ne govorimo o maminim i tatinim sinovima) ima jasan cilj u svom životu, piše Biznis insajder.

2. Spremni ste da usvajate nova znanja i otkrivate svet oko sebi.

Svestrani ste i volite da učite. Sjajne vesti za vas. 88% milionera svakog dana čita minimum 30minuta kako bi se informisali i naučili nešto novo.

3. Razmišljate kao domaćin.

Iznad vas nema nikoga. Ne čekate dozvole drugih, uzeli ste život u sopstvene ruke i donosite sami odluke. 91% milionera sami donose velike odluke.

4. Odgovornost.

Preuzimate odgovornost i za dobro kao i za loše. Tragate za prilikom kako bi uvećali nivo odgovornosti, piše Business Insider.

 

5. Pažljivo i promišljeno prihvatanje rizika.

Ne zalećete se i isključujete kockarske strasti kada je rizik u pitanju. U rizik ulazite samo ako unapred vidite rešenje tj. imate potrebno znanje. Prethodno se konsultujete sa stručnjacima i pravite kompletnu analizu rizika. Konstantno postavljate pitanja i insistirate na povratnim informacijama saradnika.

6. Neustrašivost

Preduzimate “akciju” jer se ne plašite neuspeha. NEUSPEH VIDITE SAMO KAO DODATNO ISKUSTVO KOJE JE “ZLATA VREDNO”.

7.Radoholičar

Istraživanje upućuje na to da bogati ljudi rade više i to u proseku 11 sati više na nedeljnom nivou. Svojim radom oni motivišu i svoje podređene.

Bogati rade više jer ne rade za platu već za profit a to je ogromna razlika kada

pričamo o motivaciji.  

8. Svakodnevni mali/veliki ciljevi

Čak 80 odsto posto milionera svakodnevno postavljaju sebi male ciljeve. Takođe konstantan napredak je takođe cilj u kapitalizmu. Ravna linija u poslovanju je obična maštarija. Sistem je projektovan tako da možete samo da napredujete ili da stagnirate.

9. Ispunjavate očekivanja drugih

Vi diktirate ono što drugi misle o vama. Zato morate stalno ispunjavati očekivanja.

 

10. Veze i poznanstva

Izuzetno cenite bitne poslovne veze. Čuvate ih i održavate raznim gestovima pažnje kao što su česti telefonski razgovori, večere, zahvalnice, druženje van posla… Nikada ne propuštate bitne događaje na koji ste pozvani.

11. Rad sa zaposlenima. 

Cenite i poštujete vaše zaposlene. Svi ste jedna porodica. Investirate u njih. U vašem je interesu da budete u dobrim odnosima zato organizujete razne događaje putem kojih poboljšavate klimu u svojoj firmi.

 

12. Timski rad

Pošto ste obezbedili dobru klimu za rad. Osećate se prijatno unutar svog tima što za posledicu ima dobar timski rad.

13. Jedinstveni cilj

Kao posledica dobre klime na poslu i kvalitetnog timsog rada rađa se “jedinstveni cilj”. Nema misaonih barijera između vas i vaših radnika. Svi imate jedan cilj a to je uspeh. loading...