PET PETOMINUTNIH NAVIKA koje imaju milioneri, a koje će i vama pomoći da se OBOGATITE

odelo
Pixabay.com

Negujte ove navike i videćete kako vam se život menja!

 

Važno je sve što radite svakoga dana!

– Sve što radimo diktira i to koliko ćemo biti uspešni ili neuspešni – kaže Tomas K. Korli čuveni naučnik koji je proučavao svakodnevicu 177 svetskih milionera, piše Biznis insajder.

Ali koje su to navike koje treba da imamo kako bismo se obogatili i povezali se sa bogatim ljudima? 

Uvek sebi zapišite zadate ciljeve

Ovaj savet odnosi se na postavljenje ciljeva koliko od kog posla očekujete da zaradite i pisanje i opis te zarade. Ovo se može odnositi na dnevni, mesečni, polugodišnji ili godišnji deo plana.

Uvek pitajte za mišljenje

Jako je bitno pitati više ljudi za mišljenje kada ulažete u neki posao, deonice ili započinjete nešto sasvim novo. Pozitivne reakcije, ali i one negativne, kao i kritike koje se odnose na to kako vodimo posao uvek dobro dođu jer mogu da pomognu da iz drugog ugla sagledamo kako poslujemo i dobijemo nove ideje kako da promenimo ono što kod našeg poslovanja nevalja.

Naparaviti listu “Šta ne treba da radim”

Ovakve liste su jako dobra stvar, jer ukazuju na stvari koje oduzimaju vreme i odvlače nas od uspeha. Takva lista treba da glasi: “Danas ne gledaj televiziju više od sat vremena. Danas ne idi u šoping, imaš sve što ti je potrebno. Danas ne ogovaraj.”

Bogatstvo se stiče marljivošću, a lista šta treba da uradim se odlično dopunjuje sa listom šta ne bi trebalo ili čak ne bi smelo da se radi, što samo povećava našu fokusiranost na zaradu i posao koji smo sebi zacrtali kao cilj.

Uvek zovite telefonom, izbegavajte poruke

Kada se jednom povežete sa bogatim ljudima i talentovanim preduzetnicima, pokažite im da vam je stalo da negujete poznanstvo sa njima tako što ćete da ih jednom dnevno ili na nekih par dana okrenete telefonom makar na pet minuta. Takođe, telefonskim pozivima im možete čestitati i rođendane.

Kažite sebi da zaslužujete da budete bogati 

– Prosečne osobe veruju da su bogati samo oni koji privilegovni rođeni ili jednostavno imaju sreće pa su se obogatili. U kapitalističkim zemljama, imate sve pravo da se obogatite, ako ste željni da stvorite nešto što je od velikog značaja i za druge – kaže milioner Sibold, kako prenosi Biznis Insajder.

Stoga slobodno pitajte sebe: “Zašto ne ja?” Počnite da mislite “veliko” i to “veliko” naročito u svetu poslovanja ćete i ostvariti!